Zorgovereenkomst met uw zorgverlener

Met een wijzigingsformulier kunt u de meeste zaken in de zorgovereenkomst met uw zorgverlener wijzigen. In een paar gevallen hebben we wél een nieuwe zorgovereenkomst nodig.

Een nieuwe zorgovereenkomst is nodig als:

•U een nieuwe zorgverlener heeft;

•De zorgwet van uw PGB wijzigt;

•Uw zorgverlener ander werk voor u gaat doen;

•Het KvK-nummer van uw zorginstelling of zorgverlener wijzigt.

In andere gevallen is een wijzigingsformulier voldoende.

Geef het binnen 24 uur aan ons door als uw zorgverlener:

•zich ziek meldt;

•zich weer beter meldt;

•minder gaat werken door ziekte;

•tijdens een ziekteperiode weer uren gaat opbouwen.

U kunt dit online via Mijn PGB of ons telefonisch doorgeven.

Wijzigt u uw zorgovereenkomst?

Dan is de handtekening van u én uw zorgverlener op het wijzigingsformulier noodzakelijk. Een wijziging is namelijk een extra onderdeel van de overeenkomst, daarom moet u beiden ondertekenen.

Na verwerking van een nieuwe zorgovereenkomst moet uw zorgkantoor of gemeente eerst zijn akkoord geven en de maximumtarieven toevoegen in onze administratie, voordat er gedeclareerd en betaald kan worden.

Heeft u een brief ontvangen waarin we vragen een nieuwe zorgovereenkomst op te sturen vanwege het derdenbeding? Als u vragen over deze brief heeft, kunt u hier extra informatie lezen:

Geef wijzigingen altijd tijdig aan ons door, zo kunnen wij dit op tijd in onze administratie verwerken. Een wijziging van de persoonsgegevens van uw zorgverlener kunt u direct doorgeven via Mijn PGB. U kunt deze wijzigingen ook doorgeven via een formulier: http://bit.ly/2nIecOl

Met een PGB kiest u zelf uw zorgverlener. Dat kan een vertrouwd persoon zijn, zoals een familielid maar ook iemand van een zorginstelling of een freelancer. Welke overeenkomst moet u met hen afsluiten? Hier vindt u alle informatie:

Een zorgovereenkomst is een contract tussen u en uw zorgverlener. Daarin staan de afspraken over de zorg, de werktijden en de vergoeding of het loon. Waar moet u op letten bij het invullen? Kijk hier:

Overige

Is er schade ontstaan tijdens het verlenen van de zorg? Als uw eigen verzekering de schade niet vergoed, kunt u de schade bij ons melden.

Werkt uw zorgverlener extra uren tijdens de vakantieperioden? Hier leest u hoe u deze kunt declareren:

Waar moet u rekening mee houden als uw zorgverlener vakantiedagen wil opnemen?

 

Dienstverlening PGB van de Sociale Verzekeringsbank

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.