Zomerverval

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Zomerverval is dat kinderen 1 a 2 AVI-niveau’s terug vallen. Dit is vaak in de zomervakantie, wanneer er weinig gelezen word.  Kinderen die net hebben leren lezen en nog beginnende lezers zijn (groep3 & 4) maar ook kinderen met een leesachterstand hebben het nodig regelmatig te oefenen met lezen, zodat de directe woordherkenning op gang blijft.

Stap 2 Het maken van een doel

Blijf voorlezen! Laat zelf ook merken dat lezen leuk is en ga lekker voorlezen in een samen gekozen boek. Wanneer kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval, door vrijwel dagelijks zo’n 10 minuutjes te lezen. Zet regelmatig een voorleesboek op.

Stap 3 Plan maken

Laat uw kind genieten op de achterbank met leuke lees-doeboeken of luistercd’s of reisbingo. De bibliotheek heeft een app ( vakantiebieb) waarmee gratis boeken gedownload kunnen worden. Neem taal/ woord/letters spelletjes mee. Voor dat half uurtje na het avond eten, die regenachtige middag of “s morgens bij de koffie. Letter kwartet, junior scrabble of andere taalspelletjes te spelen.

Lezen is overal! In verkeersborden, nummer borden en restaurants die u onderweg tegenkomt herkent uw kind altijd woorden. Soms geeft dit hele hilarische momenten wanneer een woord net niet helemaal goed gelezen word en er leuke woord vergissingen ontstaan.

Profielfoto van PTSS online coach

Over PTSS online coach

Als PTSS expert heb ik, bijna 10 jaar ervaring op het gebied van problematiek rond om psychische en stressgerelateerde klachten. Thema's die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld slaapproblemen, herkennen en het omgaan met emoties, triggers en gevoelens, gedachtepatronen, vertrouwen en wantrouwen, omgaan met diagnose en naasten en schuld en schuldenproblematiek. Door u klachten beter te begrijpen, krijgt u er meer grip op. Leren accepteren en veranderen komt ook regelmatige aan de orde. Hiervan leert u technieken en om bepaalde klachten te verminderen of er beter mee om te gaan, bijvoorbeeld met nachtmerries en flashbacks, stemmingswisselingen Daarnaast geef ik als ontspanningscoach handige tips en adviezen om simpel met korte oefeningen te ontspannen. Als stresscoach geef ik u advies bij het in balans brengen en houden van uw stress. De PTSS coach kan u ondersteunen bij autisme, ADHD, hoogsensitiviteit, burn-out, bordeliner, PTSS door middel van de groep stresscoach kunt u, uw vragen stellen en chatten of u kunt een dm sturen.

Geef een reactie