betalingsregeling

Wat is het?

Een betalingsregeling is een regeling die u aangaat met het bedrijf om uw nog te betalen rekeningen terug te betalen in meerdere termijnen. Dit gebeurt vaak bij grote bedragen of bij lage inkomens. Wanneer u een afbetalingsregeling heeft lopen houd u er rekening mee dat u minimaal het bedrag van schuldsanering als leef geld voor u zelf houd. Dit bedrag is 70 euro voor gezinnen. Continue reading “betalingsregeling”

Read more...

Leefgeld

Wat is het? Leefgeld is het bedrag wat u maandelijks overhoud wanneer u een budgetplan werkblad bijhoud, het verschil tussen inkomsten en uitgaven is het bedrag wat u kunt besteden als leefgeld. Leefgeld word vaak gezien als iet uit de schuldhulpverlening, in uw administratie heeft u hier ook mee te maken. Het is belangrijk het […]

Read more...

Schuldeiser

Door het niet op tijd betalen van u rekeningen heeft uw schulden veroorzaak. Het bedrijf waar u de rekening heeft lopen word schuldeiser genoemd. Schuldeisers zijn personen en of bedrijven waar de schuldenaar een nog te betalen factuur heeft,  wat is overeengekomen in een overeenkomst. Bijvoorbeeld een leveringsafspraak tussen schuldeiser en schuldenaar met betrekking tot […]

Read more...

aanmaning

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

In totaal krijgt u 2 aanmaningen voor de rekening word door gestuurd naar het incassobureau, advocaat of deurwaarder. Eerst krijgt u een factuur, dan de 1ste herinnering, dan 2 de herinnering met rente, 1ste sommatie met rente en minimaal €40,- 2de sommatie met rente en €40,- en daarna de deurwaarder met gerechtelijke procedure kosten.

Continue reading aanmaning

Read more...

schulden administratie

Hoe bewaar ik mijn schulden administratie?

Er zijn vele mensen die de administratie bewaren in de beroemde schoenendoos. Goed, om te horen dat u het probleem met uw administratie wilt gaan aanpakken.

Nadelen van de administratie in een schoendoos bewaren.

Het is niet verstandig om het te bewaren in een schoenendoos. Door u administratie zo te bewaren bent u al gelange tijd het overzicht kwijt in uw administratie en waarschijnlijk u financiële zaken ook.

Door de gehele administratie in 1 doos te doen, verliest u het gehele overzicht, belangrijke papieren is lang zoeken en misschien niet te vinden. Belangrijke afspraken loopt u mis,rekeningen worden makkelijker vergeten en/of niet betaald. Continue reading “schulden administratie”

Read more...

schuldenplan

Schuldenplan

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Om van uw schulden af te komen is het belangrijk om te stoppen op de manier zoals u nu leeft. Hier moet u grotere veranderingen aan brengen om uw schulden te kunnen aflossen. Met het onderstaande strategisch plan kunt u onderzoeken hoe u aan de schulden bent gekomen, waar er moet worden veranderd en waar de prioriteiten liggen bij de afbetalingen. Continue reading “schuldenplan”

Read more...

betalingsachterstand

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Op dit moment hebben 2 miljoen huishoudens een betalingsachterstand, volgens de rijksoverheid. Het Nibud schrijft hierover 1 op de 5 , 20% van de 18-24 jarige heeft een betalingsachterstand van meer dan 2500 euro, 41% heeft schulden onder de 100 euro. In de leeftijd van 12-14 jaar heeft 12% geld te kort. De 2 meest voorkomende betalingsachterstanden zijn openstaande rekeningen bij zorgverzekeraars en boetes en achterstanden bij de belastingdienst.

Continue reading “betalingsachterstand”

Read more...

Schulden map

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

In Nederland is het praten over schulden nog steeds gesprek van de dag, terwijl 70% van alle inwoners een betalingsachterstand heeft. Veel mensen durven er niet over te praten met hulpverleners of bekenden, waardoor er gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Het is er belangrijk om de taboe te doorbreken en uw schulden herkennen en bespreekbaar te maken om deze op te lossen. In Nederland hebben veel mensen hoge schulden waar ze niet meer uit komen. Bij beginnende schulden is het belangrijk om het overzicht te houden over uw schulden en administratie om erger te voorkomen.

Continue reading “Schulden map”

Read more...