Jeugdsportfonds

index8989Bij gezinnen met een laag inkomen staat sporten vaak niet op het programma. Voor leeftijdgenootjes is het normaal om dit wel te doen, hier krijgen de kinderen die dit niet kunnen allerlei kansen mis. Voor deze kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Waarom sporten zo belangrijk is?

Sporten is naast een goede manier om energie kwijt te raken, is het ook goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van het kind. Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Continue reading “Jeugdsportfonds”

Read more...

Kindpakket

Wat is een kindpakket?

Kindpakket is opgezet om gezinnen, met een kind van 11, 12 of 13 jaar en een laag inkomen te ondersteunen. Rond deze leeftijd gaan ze naar de middelbare school en hebt u veel extra kosten. Vaak kunnen deze kinderen niet meedoen met activiteiten.

De leeftijd voor het aanvragen van de vergoeding is niet bij iedere gemeente het zelfde.  Bij de meeste is het vanaf 12 jaar, maar sommige pas vanaf de 18 jaar en andere al vanaf de 4 jaar.

De fondsen uit het kindpakket dragen onder andere bij aan: Continue reading “Kindpakket”

Read more...