Wat kan ik doen wanneer ik mijn schuldverlener niet vertrouw?

Wat kan ik doen wanneer ik mijn schuldverlener niet vertrouw?

Wat is een officiële schuldhulpverlener?

Bewindvoering

Een officiële bewindvoerder kan met de beschikking aantonen dat hij is benoemd door een kantonrechter. Heeft u bewindvoerder geen beschikking dan is het geen officiële bewindvoerder.

De kantonrechter houd toezicht op bewindvoerders die 3 of meer  cliënten heeft. Deze moeten aan kwaliteitseisen voldoen, wat te maken heeft met de opleiding, integriteit en bedrijfsvoering. Een accountant controleert dit jaarlijks. Voordat een bewindvoerder word benoemd mij hij eerste een diploma overleggen een VOG (Verklaring omtrent gedrag) en moet hij aan de rechter laten zien dat hij voldoet aan alle eisen. Continue reading “Wat kan ik doen wanneer ik mijn schuldverlener niet vertrouw?”

Read more...

Leefgeld

Wat is het? Leefgeld is het bedrag wat u maandelijks overhoud wanneer u een budgetplan werkblad bijhoud, het verschil tussen inkomsten en uitgaven is het bedrag wat u kunt besteden als leefgeld. Leefgeld word vaak gezien als iet uit de schuldhulpverlening, in uw administratie heeft u hier ook mee te maken. Het is belangrijk het […]

Read more...

Schuldsanering

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen In 2014 hebben zich 92.000 mensen gemeld bij de schuldhulpverlening, twee keer zoveel als in 2006 toen het er nog 46.000 waren. Ten opzichte van 2013 is het aantal met 3,3% toegenomen. Ook het gemiddelde bedrag dat mensen verschuldigd zijn wordt steeds hoger – in 2014 was het gemiddelde schuldbedrag […]

Read more...

Budgetbeheer

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Budgetbeheer is hulp bij uw financiële zaken en bij het regelen van schulden, dit gaat via de sociale dienst van de gemeente. Het kan problemen zoals incasso- en deurwaarders trajecten, huurachterstanden, uithuisplaatsing en het verliezen van het financiële overzicht voorkomen. Budgetbeheer is een oplossing wanneer u moeite heeft om te gaan met geld of in problematische schulden zit. Om te voorkomen dat er nieuwe schulden komen beheerd de budgetbeheerder uw rekening. Continue reading “Budgetbeheer”

Read more...