Schuldpreventie

In Nederland hebben veel mensen hoge schulden waar ze niet meer uit komen. Bij beginnende schulden is het belangrijk om het overzicht te houden over uw schulden en administratie om erger te voorkomen.

Schulden kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende is dat er te veel abonnementen en/of polissen  zijn waardoor de vaste lasten erg hoog zijn en deze niet meer kunnen worden voldaan.

Door het dagelijks toepassen van schuldpreventie kunt u schulden voorkomen en opgelopen schulden verkleinen. Via het kenniscentrum budgetvoorlichting  informeren en adviseren we over het gevaar rood staan en/of leningen en over het voorkomen van schulden en wat te doen bij opgelopen schulden. Continue reading “Schuldpreventie”

Read more...

Budgetcoach

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach is een gediplomeerd persoon die u ondersteuning bied bij administratieve en boekhoudkundige zaken. Om weer orde aan te brengen in de financiële situatie. Een budgetcoach kan u, al dan niet tijdelijk, ondersteunen en zorgt voor meer overzicht  in uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden.

De budgetcoach maakt u bewust van eventuele (dreigende) financiële problemen en geeft aan hoe deze op te lossen. Ook laat de budgetcoach zien of u ergens op kunt besparen. Continue reading “Budgetcoach”

Read more...