Zelf beschadiging herkennen

2 Herkennen

Het is belangrijk om in te zien dat het niet de juiste manier is om, om te gaan met emoties of gevoelens. Vaak ligt er een diepere achtergrond en oorzaak van een probleem. Het is vaak een opstapeling van problemen. De eerste stap naar een oplossing is het erkennen van het probleem en inzien dat het echt anders moet.

Vaak heeft snijden te maken met veel negatieve gedachten of uw hoofd die vol zit. Door dit te doen lijkt het of de druk even van de ketel is. Maar naar verloop van tijd komt de druk in uw hoofd weer terug en worden gedachten erger. De faalangst kan een gevolg zijn van dat u hoofd vol zit met gedachten en dat u zich hierdoor niet kan concentreren op uw werk. Alleen hulp bij faalangst zal u niet helpen beter in uw vel te zitten en om niet meer te snijden.

Het snijden in het lichaam kan erg gevaarlijk zijn, zeker als u dit vaker doet. Het geeft grote littekens op de huid. Het snijden in de huid is verslavend. Elke keer wilt u een bepaal gevoel of wilt u dat gedachten verdwijnen. Doordat het verslavend is is het niet zo makkelijk ermee te stoppen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.