Yoga behandeling

Geen ervaring

Iedereen die yoga doet is begonnen als nieuweling. Yoga is er voor iedereen zowel voor jong als oud. Voor yoga heeft u geen goede conditie nodig of u hoeft niet lenig te zijn. Begin met Hatha Yoga en Yin Yoga dit zijn rustige yogavormen waar rust in uw lichaam en het verkennen van de grenzen van uw lichaam centraal staan. Daarna kunt u de andere vormen starten.

Het starten met yoga is een goed begin wanneer u meer rust wilt ervaren of wilt werken aan de concentratie, fysieke houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), concentratie-oefeningen (meditatie) en ontspanningsoefeningen. Er worden veel voordelen aan yoga toegeschreven, zoals meer lichaamsbewustzijn, innerlijke rust, meer flexibiliteit, stressvermindering en een verbeterde ademhaling.

Yoga ziet er vaak lastiger uit dan het is. De meeste oefeningen zijn simpel, het word lastig om de volgorde te onthouden van de oefeningen. De yoga hoeft niet verplicht aan de houding zoals word voorgeschreven. Het is belangrijk dat de houding zorgt voor rust en ontspanning.

Begin met het bekijken van yoga houding op youtube om te kijken of u het iets vind en probeer de houdingen uit. Hier vind u diverse houdingen van beginners tot gevorderden, voor zowel kinderen als voor volwassen. Er zijn ook gesproken yoga lessen die u stap voor stap mee nemen door de oefeningen.

In een klas kunt aangeven dat u nog geen yoga kent maar dat u dit wel wilt leren, de docent houd hierbij rekening en geeft u meer aanwijzingen. Probeer de houding uit te voeren maar let op uw eigen grenzen en ga hier zeker in het begin niet over heen. Vaak is er bij een cursus een proefles, hier kunt u kijken of u liever in een groep of thuis aan yoga wilt doen.

Kleding Yoga

Bij yoga is het belangrijk om goed te kunnen bewegen en om de oefeningen uitvoeren. Dit gaat meestal niet als u bijvoorbeeld een spijkerbroek aan heeft.

Voor yoga heeft u kleding nodig waar u zich fijn in voelt en wat lekker zit, kleding die niet knelt en die u niet belemmert bij het bewegen. Vaak is dit een legging en shirt. In sportwinkels zijn speciale yoga kleding te koop maar dit is niet noodzakelijk.

Voor yoga is geen speciaal schoeisel nodig. Yoga word gedaan op blote voeten voor het beter aarden en voor een betere balans.

Voor de totale ontspanning aan het eind van de oefening is handig om een trui of deken mee te nemen. Door de ontspanning van het lichaam lijkt het koud te zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.