WWB gastouder

Dus ook als het gaat om deeltijdwerk, vrijwilligerswerk, of klussen. Inkomsten in verband met werk, zoals een WW-uitkering. De meeste heffingskortingen van de belastingdienst. Inkomsten van andere meerderjarige personen in uw gezin. (kinder)alimentatie. Inkomsten die niet meetellen zijn bijvoorbeeld: inkomsten van inwonende kinderen jonger dan 18. Kinderbijslag, de jonggehandicaptenkorting, huurtoeslag en zorgtoeslag.

Voor alle inkomsten geld dat deze moeten worden door gegeven aan de klantmanager (met een wijzigingsformulier). Van de inkomsten is een deel wat mag worden bijverdiend, het overige deel word ingehouden op de wwb. Het inkomen dat u verdiend word de basis van het inkomen en daarna aangevuld door de gemeente tot bijstandsniveau. Opa past op de kleinkinderen als moeder werkt. Het oppassen van opa is vriendendienst anders zouden de kinderen naar een betaalde kinderopvang gaan. Het zou raar zijn als de moeder word gekort op de uitkering als opa vrijwillig op de kinderen oppast. Wanneer opa word betaald voor de oppasservice in de vorm van een gastouder dan word het anders. Het is dan niet opa die af en toe oppast maar opa die de kinderopvang van uw kinderen op zich neemt. Wanneer opa oppast , word dit dan betaald via u, uit eigen zak van uw uitkering.

Hoe en waaraan u uw uitkering besteed is aan u. De gastouderbetaling die voor de gemeente meer gaat kosten dan vrijwillig oppassen. Voor het starten van een gastouderbureau zijn cursussen nodig. De professionele kinderopvang word dan (deels) vergoed door de bijzondere bijstand. Doordat opa vrijwillig oppast op haar kleinkinderen bespaart u de gemeente veel geld. Voor zowel de vriendendienst als de betaalde kinderopvang geldt geen korting op de uitkering van u.