WWB diagnose

WWB psychische diagnose

Stap 1 Meld u aan bij de GGZ om angsten en depressie aan te pakken. Vraag een brief van de instantie die u kunt tonen bij de gemeente.  Het is belangrijk te gaan werken aan u zelf om uw angsten en depressie onder controle te krijgen wat de kans op een baan vergroot. De behandeling van de depressie en angsten kunt u doen bij de GGZ, dit kunt u doorgeven aan de uitkeringsinstantie, waarmee u aangeeft dat u werkt aan u zelf. Dit geeft gelijk aan dat u momenteel niet in staat bent te werken.

Stap 2 Vraag u bijstandsuitkering aan bij de gemeente waar u woont. Het duurt ongeveer 6 weken voordat u het besluit van de gemeente ontvangt of u wel of geen uitkering krijgt.

Stap 3 Vraag uw klantmanager te helpen bij het zoeken van geschikt werk. Wat zijn uw verplichtingen als u in behandeling bent bij GGZ?  Met een depressie heeft u geen vrijstelling van de plichten van een uitkering. Als u een uitkering heeft bent u verplicht te zoeken naar een baan en te solliciteren.

Stap 4 Zet u zelf voldoende in om weer aan het werk te komen. Dit is met blijven solliciteren en met het werken aan u zelf om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het vinden van een baan met een diagnose kan erg laastig zijn en kan lang duren voor u een baan heeft gevonden. De klantmanager kan uw meer duidelijkheid geven over wat er word bedoelt met voldoende inzet.

Tips:

  • bezoek websites over depressie en werk en hoe lotgenoten dit hebben aangepakt. Dit kan een hou vast geven en een motivatie zijn bij het vinden van een baan.
  • Meld u aan bij lotgenoot groepen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.