witgoedregeling

witgoedWat is de witgoedregeling?

De witgoedregeling is er voor minima vanuit de bijzondere bijstand. De witgoedregeling is een regeling van de gemeente voor het aanschaffen vervangen en/of repareren van witgoed zoals wasmachines en koelkasten. Een keer per 1,2,3 jaar kunt u gebruik maken van de regeling en een vergoeding aanvragen. Hoe vaak en hoeveel u in een jaar kunt aanvragen is zijn per gemeente verschillend.

Waarvoor is de witgoedregeling bedoeld?

 De witgoedregeling is bedoeld als vergoeding voor de vervanging van een:

  • Fornuis/kookplaat
  • Koelkast
  • Stofzuiger
  • Wasmachine

Wat zijn de voorwaarden?

Wanneer u gebruik wilt maken van deze witgoedregeling, vraag dan eerst de regeling aan en pas wanneer u toestemming heeft kunt u het product kopen. Komt u in aanmerking voor de regeling dan duurt het 8 weken vanaf de dag van aanvraag.

Tot 2 jaar geleden waren er nog veel gemeente die nieuwe apparaten vergoeden, dit komt dat de wetgeving voor deze regeling is aangepast. Bij steeds meer gemeente moet u van het geld een tweedehands koelkast, wasmachine, televisie, computer of kooktoestel uitzoeken. Hierover zijn afspraken gemaakt met een aantal leveranciers. Alleen bij deze leveranciers word u apparaat vergoed.

De voorwaarden van deze regeling die bij uw gemeente geld, kunt u vinden op de website van de gemeente, ook deze zijn bij iedere gemeente.

Tip: Heeft uw gemeente geen witgoedregeling, vraag dan of u in aanmerking kunt komen voor bijzondere bijstand voor deze kosten.