Wat zijn vrijheden en hoe zijn deze opgebouwd?

Wat is het?

Vrijheden zijn minuten die u buiten de afdeling kunt opnemen tijdens een opname. Ik het begin met een REM of IBS heeft u geen vrijheden en bent u 24 uur op de afdeling. In deze paar dagen of soms langer word uw gedrag en houding geobserveerd. Aan de hand van de diagnoses en problematiek krijgt u sneller uw beperkte vrijheden terug.

De vrijheden starten vaak met 3 x een 1/2 uur, deze mogen nog niet worden gepakt dat is de volgende stap 1x 1,5 uur. Daarna 3x 1 uur en dan 8 uur. In de vrijheden mag u gaan doen wat u wilt

Zo begint u:

Stap 1 Plan de eerste vrijheden naar het ontbijt naar de lunch en en het avondeten, zodat u een vaste structuur heeft op de dag en 3x naar buiten gaat. Hoe meer u uw vrijheden opneemt hoe meer u laat zien dat u het aankan. Hoe sneller u weer nieuwe vrijheden krijgt.

Stap 2 Blijf bij de eerste vrijheden maximaal 25 minuten weg en wees 5 minuten te vroeg terug dit geeft vertrouwen aan de behandelaar. Zet uw wekker op uw telefoon om de tijd niet te vergeten. Bent u eens te laat is dit geen probleem komt u vaker te laat dan kunnen uren worden gekort of stopgezet

Stap 3 Ging het half uur goed? Wat gingen er goed of kan beter. Schrijf na het half uur de moeilijke punten op waar u de volgende half uur iets mee zou kunnen doen. Bedenk hoe u het anders kan doen en probeer het nog een keer. Laat uw schrift lezen aan uw behandelaar om het te bespreken.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het artikel heeft u een duidelijk beeld wat vrijheden zijn tijdens de opname.

Tip:

  • Plan de halve uurtjes voor het doen van boodschappen of om bij te komen in een park. Wanneer uw meer vrijheden heeft kunt u richting uw huis. Bedenk vooraf de mogelijkheden van een half uur en niet naar de dingen die niet mogelijk zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.