Wat moet je doen als je bijna niet kunt lopen van de spierpijn in je benen?

Wat is het?

Pijnklachten ontstaan meestal niet vanzelf, hiervoor heeft u het actief gesport of bijvoorbeeld iets verdraaid. Pijn is vaak een teken dat het niet goed zit en u uw benen heeft overbelast of verrekt.Als u niet of nauwelijks kan lopen zegt dit genoeg over de pijn en is het raadzaam naar een huisarts te gaan.

Zo begint u:

Stap 1 Hoe lang heeft u deze pijn al? Wanneer is het begonnen? Hoe heeft u het opgelopen? Komt de spierpijn van het sporten, dan heeft u hier meestal een paar dagen last van en trek het daarna vanzelf weer weg. Probeer d spieren zoveel mogelijk te ontspannen door bijvoorbeeld een yoga oefening voor de benen. Hierdoor neemt de pijn vaak sneller af.

Stap 2 Blijf zoveel mogelijk bewegen, hoe meer u gaat zitten hoe stijver de spieren worden. Als u gaat zitten leg u benen om hoog zodat het bloed beter kan stromen door het lichaam. Verwarm enkele dagen de spieren met bijvoorbeeld een kersenpittenzak dit verlicht vaak de pijnklachten. Doe een aantal rek en strek oefeningen voor u benen en houd dit even vast. Door het blijven rekken en strekken verlicht u op den duur de pijn.

Stap 3 Pijn in de benen kan ook te maken hebben met lage rugklachten. Zoals bijvoorbeeld bij een spit, de pijn trek dan naar de benen en de schouders. Het advies is dan vaak zoveel mogelijk te blijven bewegen en rug oefeningen te doen.

Stap 4 Bent u al bij de huisarts geweest? Houd u langer last van uw spieren is het verstandig langs de huisarts te gaan om het na te laten kijken en een eventuele verwijzing voor foto’s of fysiotherapie.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld wat u kunt doen om de pijnklachten te verminderen en aan te pakken.

Tips:

  • Blijf voldoende drinken, dit is goed voor uw spieren minimaal 2 liter per dag.

Waarschuwingen:

  • Blijf niet te lang lopen met de klachten om erger te voorkomen.

De ontspanningscoach leert u in simpele stappen makkelijk en snel u rust te vinden en te houden.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.