wat mag je op de bank hebben bij schuldhulpverlening

Wat is het?

Voor de schuldhulpverlening worden alle inkomsten van de rekening verzameld en hiervan worden de rekeningen betaald. Van het geld dat u heeft gespaard of apart staat word hierbij opgeteld. Van het gespaard geld worden schulden betaald. Voor extra spullen zoals kleding kunt u een aanvraag doen bij uw schuldhulpverlener voor extra geld.

Bij de start van schuldhulpverlening word er een aparte rekening aangevraagd ook wel de beheerrekening en een leefgeldrekening. De rekening die u zelf heeft word zolang u in de schuldhulpverlening zit niet meer gebruikt.

Hierdoor is het bijna niet mogelijk geld achter de hand te houden. Wanneer u geld pint (cash) staat dit op uw bankafschrift die regelmatig word gecontroleerd door de schuldhulpverlener en waar u verantwoordelijkheid voor moet afdragen. Hierdoor heeft u alleen het leefgeld om mee rond te komen.

Zo begint u:

Stap 1 Aan de hand van de schulden heeft de schuldhulpverlener voor een u een potje met spaargeld/extra geld. Vraag een afschrift van het bedrag en hoeveel u bij de schuldhulpverlener spaart. Een keer in de zoveel tijd kunt u een bedrag aan vragen bij uw schuldhulpverlener die toestemming moet geven of u het bedrag krijgt.

Stap 2 Vraag na of u het spaargeld deels mag houden of dat uw spaargeld word gebruikt voor het aflossen van de schulden. Vraag hiervan een brief waarin staat hoeveel spaargeld waaraan word besteed.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld hoeveel spaargeld u heeft en hoe u dit kunt aanvragen bij uw schuldhulpverlener.

Tip:

  • Bewaar alle papieren van de schuldhulpverlening in een aparte map