Wat kunt u doen als de woningbouw geluidsoverlast niet herkent?

Wat is het?

Meldingen van burenoverlast kunt u doen bij uw woningbouw. Het komt zeer vaak voor dat deze niet de overlast erkennen en het probleem aanpakken.

Wat u nodig heeft:

Audio opnamen, logboeken, meldingen bij politie

Zo begint u:

Stap 1 Zorg voor zoveel mogelijk bewijs van de overlast, in de vorm van een logboek en audio opname. Van zoveel mogelijk verschillende dagen. Zo blijkt dat de overlast vaak en regelmatig voorkomt. Vraag andere buren of contacten of ze de overlast ook vaak horen en vraag of ze dit willen melden of willen getuigen.

Stap 2 Schakel buurtbemiddeling in of het sociaal wijkteam. Zij kunnen samen met u de overlast aanpakken en bespreekbaar maken met uw buren. Ze kunnen bemiddelen tussen u en de woningbouw.

Stap 3 Maak meldingen bij 0900 of via het meldformulier van politie. het formulier word vaak verzonden naar de wijkagent van uw gebied. Deze zal het dan verder afhandelen. De meldingen kunnen helpen bij uw rechtszaak. Noteer van elke melding wat u heeft doorgeven, de tijd en datum. Maak een schreenshot van uw scherm voor u het bericht verstuurd naar de wijkagent of meldingsformulier. Dit kan ook als bewijs dienen. Na het verzenden van uw bericht krijgt u ontvangstbevestiging in uw mail zonder de melding, maar met een nummer.

Stap 4 Vraag om informatie aan het Juridisch loket, welke stappen u kunt ondernemen en een doorverwijzing naar een advocaat. Een advocaat kan een brief sturen naar uw buren of woningbouw. Ook de sociaal raadlieden kunnen dit voor u doen.

Stap 5 Schakel een advocaat in en start een rechtszaak tegen de buren en woningbouw.  Dit kan lange tijd duren voor de zaak voorkomt.

Stap 6 Het lijkt misschien oneerlijk maar de laatste optie is verhuizen. Door lang in de overlast te blijven zitten loopt u gezondheidsschade op. Dit is erger dan het verhuizen voor overlast. In uw nieuwe woning kunt u dan als nog een rechtszaak aanspannen en de eventuele kosten op die manier terug krijgen.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan weet u wat u kunt doen als de woningbouw geen gehoor geeft aan de overlast.

Tips:

  • maak zoveel mogelijk en uitgebreid mogelijk aantekeningen op het moment van de overlast. Alles onthouden gaat niet.
  • let goed op uw eigen gezondheid en ga regelmatig uit de situatie. Dit geeft weer nieuwe energie om de overlast aan te pakken.

Waarschuwingen:

  • Blijf niet te lang in de overlast wonen, jaarlijks overlijden er mensen aan geluidsoverlast.

 

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.