Geluidsoverlast

1 Wat is het?

Geluidsoverlast is een van de veel voorkomende soorten overlast. Bij geluidsoverlast zetten buren bijvoorbeeld ‘s avond de tv hard aan de programma’s zijn goed en duidelijk in uw huis te volgen. De buren smijten met deuren, stampen op hun houten vloer. Zetten op zondag ochtend de volume knop van de radio op vol volume. Of hebben regelmatig een onverwachts feestje tot diep in de nacht.

Geluidsoverlast is ook gelijk een lastig begrip, wanneer is iets geluidsoverlast? Is dat alleen met harde geluiden? Is het ook overlast als geluiden goed hoorbaar zijn en vaak voorkomen? Niet iedere woningbouw hanteert dezelfde voorwaarden. Vaak word er gemeld dat het geen overlast is maar dat een woning gehorig is en dat het huisgeluiden zijn. Geluidsoverlast heeft niet alleen te maken met het aantal decibel dat het te weeg brengt maar ook met de hoeveelheid en het tijdstip.

3 Behandeling

Alleen politie of woningbouw mogen wat doen bij geluidshinder., neem niet het heft in eigen hand.

4 Gevolg

Langdurige geluidsoverlast kan lichamelijke en psychische schade toebrengen. Schakel op tijd hulp in, om ernstig leed te voorkomen.

👤

Burenexpert
Ik ben de burenexpert van soebar.nl. Ik heb 8 jaar in een woning gewoond met veel overlast aan geluiden door o.a. smijten met deuren, hard praten, smijten met spullen op de grond. Ik heb hier zeer veel last van gehad en een slaaptekort en chronische stress door ontwikkeld.

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.