Wat is een crisiskaart?

Wat is het?

De crisiskaart is een overzicht wat is gemaakt om andere uitleggen over een crisis, wat hun voor u kunnen doen of beter niet. De kaart kan helpen als u bijvoorbeeld een aanval heeft op straat en u niet of nauwelijks uitleg kunt geven, hoe het gaat en wat u voelt. Door de kaart te tonen kan u zonder worden aangeven dat u een crisis heeft. Door de kaart te tonen kunnen nare situaties of de situatie verkeerd begrepen, worden voorkomen .

De kaart is er voor personen met een diagnose. De kaart is een algemene kaart. De crisiskaart is voor alle diagnoses van autisme tot depressie tot PTSS of psychose. Er zijn ook kaarten voor een specifieke diagnose zoals autismepas, of ptss pas.

Zo begint u:

Stap 1 crisiskaart heeft u baat bij de kaart? Maak de zelftest op de website, na enkele vragen te beantwoorden, krijgt u een advies.

Stap 2 De crisiskaart kunt u voor uzelf of voor uw naasten aanvragen via de website.

Stap 3 Bewaar de pas op een vaste plek bijvoorbeeld in uw binnenzak of bij uw pinpas. Zodat u weet waar deze is, in crisis denkt u hier minder aan en is het een automatisme om het daar te zoeken.

Stap 4 Omdat nog niet voor alle diagnoses een kaart is, kunt u van uw eigen diagnose zelf een kaart maken. Hierop zet u de punten zoals mensen u kunnen helpen en wat u fijn zo vinden en wat mensen beter niet kunnen doen met een korte uitleg over de diagnose. Zo heeft een specifieke kaart speciaal over u zelf.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het artikel heeft u een duidelijk beeld wat een crisiskaart is en hoe u deze kunt gebruiken.

Tips:

PTSS coach Adriana

Hallo, ik ben adriana. Ik heb sinds 2012 een vastgestelde diagnose PTSS. In mijn artikelen wilt ik u kennis laten maken met de diagnose en wat dit voor iemand kan betekenen.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.