Wanneer mijn dochter haar zin niet krijgt uit dit zich in enorme driftbuien.

Wanneer mijn dochter haar zin niet krijgt uit dit zich in enorme driftbuien. Ze weet van geen ophouden en dan geeft ik toe aan de driftbui. Ik geef ze dan geen straf en loop weg van de situatie. Wanneer ik de kinderen naar hun kamer worden gestuurd zijn ze binnen korte tijd ook weer terug. We zijn er nog niet uit of de relatie tussen beide stand houd of dat we gaan scheiden, maar maken wel elke dag ruzie.

Het goede voorbeeld van ouders is zeer belangrijk voor het kind vooral in scheiding. Het laat zien hoe er problemen worden opgelost en hoe ermee word omgegaan. Door er een vechtscheiding van te maken, word het probleem alleen maar groter en dat is in niemands belang. Het kind kan het gedrag van problemen oplossen overnemen.

Voor kinderen is het belangrijk dat de structuur en ritme goed blijven. Doordat er in beide huize andere regels geleden is het voor een kind lastig dit te onthouden en dit kan verwarrend werken. Als kinderen bij de ene ouder mogen tot 21.00 uur en bij de andere ouder tot 22.00 uur heeft de eerste ouder regelmatig een probleem met het kind. Omdat het bij de andere ouder een uur lange mag op blijven. Maak zoveel mogelijk de regels afgestemd op elkaar die gelden voor uw kind, zodat het makkelijk is voor uw kind het duidelijker is, meer structuur bied en er niet steeds een conflict ontstaat.

Wanneer het voor uw kinderen duidelijk is zullen de driftbuien en het gedrag van uw kinderen zich weer aanpassen. Voor hun is het net zo’n moeilijk tijd als voor u. Het enige verschil is dat u weet met u emoties om te gaan en uw kinderen nog niet. Door steeds te op de driftbuien in te spelen word het alleen maar erger.

Geef ze de mogelijkheid om hun gevoel hierover en hun vragen hierover duidelijk te maken aan u. Zodat uw kinderen kunnen accepteren en verwerken wat er gebeurt is, door middel van boeken en/of pictogrammen zodat de kinderen het kunnen zien. Dit geeft de kinderen rust en duidelijkheid.

Gaat u scheiden? Zeg nooit tegen uw kind dat u niet meer van elkaar houdt. Maar zeg: We kunnen samen niet meer lachen, knuffelen, grapjes maken en goed praten.

Co-ouderschap? Voor jongere kinderen is een kort verblijf bij elke ouder het fijnst. Begin bijvoorbeeld met een wisseling na 3 à 4 dagen. Met een jaar of 10 kunt u om de week doen. Zorg dat de biologische ouders van de kinderen disciplineert/consequenties laat intreden. De andere ouder ondersteunt.


ilona

ilona

Boekhouder ilona is een gediplomeerd boekhouder sinds 2011. Op deze website blogt ze over hoe u de financiën op orde kunt brengen en houden. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond leven. De ervaringen en kennis worden gedeeld aan de hand blog artikelen. Daarnaast staat soebar.nl voor schuldpreventie. De doelgroep van de website is gericht op gezinnen met een minimum inkomen.