Waar kan ik geluidsoverlast van mijn buren melden?

Geluidsoverlast van uw buren kunt u melden bij uw woningbouw, 09008844 van politie. Het is hierbij belangrijk dat u geluidsopnames heeft of bewijs dat er op dat moment ook daadwerkelijk overlast. Hoe meer bewijs u heeft, hoe groter de kans dat het word aangepakt.

De woningbouw kan uw buren aanspreken op de overlast vanuit de afdeling overlast. Soms gebeurt dit ook schriftelijk. Vaak word er geadviseerd een logboek bij te houden van de overlast. Na 3 of 4 brieven aan de veroorzaker kan de veroorzaker uit huis worden gezet.

Vraag de huishoudelijke reglementen of woonregels op bij uw verhuurder. Meld overtredingen van deze regels schriftelijk bij uw woningbouwvereniging, bewonerscommissie of bij de gemeente. Neem contact op met de verhuurder van de woning(en) om de situatie te bespreken.

De politie neemt de melding op en kunnen agenten naar de situatie sturen, maar vaak is het alleen een melding. Agenten moeten de overlast hebben vast gesteld op het moment dat zeer zijn, voordat ze tot actie overgaan.

De geluidsoverlast kunt u melden bij buurtbemiddeling die u kunt helpen bij het oplossen van de overlast. Door bijvoorbeeld bemiddelingsgesprekken.

Mocht bovenstaande punten niet werken dan kunt u de geluidsoverlast melden bij de rechter.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.