Waar kan ik geluidsoverlast van mijn buren melden?

Wat is het?

Wanneer de overlast vaak en regelmatig is, word het tijd te gaan aanpakken. Het lastige van burenoverlast is dat het vaak niet word opgelost omdat het niet gehoord word door de politie. Toch is het belangrijk uw meldingen te doen, om het probleem te gaan aanpakken. Het melden van overlast kan op verschillende plekken. Het is belangrijk bij uw melding te vermelden om welke buren het gaat, welke overlast u ervaart en audio meesturen.

Zo begint u :

Stap 1 meld de overlast bij uw buren. De eerste melding is bij uw buren door aan te geven dat u last van ze ervaart. Probeer dit zoveel mogelijk op een rustig moment te doen op een rustige manier. Meld het een aantal keren bij uw buren voordat u verder gaat met de volgende stap.

  • Neem andere mee die de overlast ook hebben gehoord.
  • Maak zoveel mogelijk opname en vraag andere te luisteren, met meerdere staat u sterker.

Stap 2 Meld de overlast bij politie. De politie neemt de melding op en kunnen agenten naar de situatie sturen, maar vaak is het alleen een melding. Agenten moeten de overlast hebben vast gesteld op het moment dat zeer zijn, voordat ze tot actie overgaan.

  • Maak een melding via het online meldformulier en voeg audio bij.
  • Maak melding bij de wijkagent via een bericht op de website van politie, voeg hier het bewijs toe.
  • Maak melding bij 0900-8844

Stap 3 meld de overlast bij buurtbemiddeling. De geluidsoverlast kunt u melden bij buurtbemiddeling die u kunt helpen bij het oplossen van de overlast, door bijvoorbeeld bemiddelingsgesprekken.

Stap 4 meld de overlast bij sociaal wijkteam, waar veel al de wijkagent deel van uit maakt.

Stap 5 meld de overlast bij de woningbouw. De woningbouw kan uw buren aanspreken op de overlast vanuit de afdeling overlast. Soms gebeurt dit ook schriftelijk. Vaak word er geadviseerd een logboek bij te houden van de overlast. Na 3 of 4 brieven aan de veroorzaker kan de veroorzaker uit huis worden gezet.

  • Vraag de huishoudelijke reglementen of woonregels op bij uw verhuurder. Meld overtredingen van deze regels schriftelijk bij uw woningbouwvereniging, bewonerscommissie of bij de gemeente. Neem contact op met de verhuurder van de woning(en) om de situatie te bespreken.

Stap 6 Mocht bovenstaande punten niet werken dan kunt u de geluidsoverlast melden bij de rechter.

Het verwachte resultaat:

Na het lezen van het stappenplan heeft u een duidelijk beeld waar u de overlast kan melden.

Tip:

  • Bewaar alle meldingen die u heeft gedaan, deze kunnen dienen als bewijs.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.