vuurwerk hooggevoelig plan

5 Plan

Zo begint u:

  1. Beperk de hoeveelheid vuurwerk die u afsteekt en denk aan het milieu.
  2. Koop nooit illegaal vuurwerk de stoffen hiervan zijn nog schadelijker voor het milieu en valt niet vast te stellen hoeveel van wat erin zit.
  3. Het is een kleine moeite om het vuurwerk wat is afgestoken direct in een vuilniszak te stoppen. De wijk ziet er weer netjes uit en kans op ongelukken is minder.
  4. Maak voor u zelf een stappenplan en wees voorbereid op het gene wat gaat komen. Maak een checklist en zorg dat u alle voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om zo min mogelijk prikkels te ervaren overdag en in de avond. Bijvoorbeeld schaf een geluiddempende koptelefoon aan die het geluid zoveel mogelijk dempt of afsluit. Leg alles op een vaste plek zodat u het direct kan pakken en niet hoeft te zoeken. Hoe meer u voorbereid en plant hoe “rustiger” oud en nieuw word.
  5. Maak een noodplan, wat kunt u doen als u toch overprikkeld bent? Wat helpt normaal gesproken? Wat kunt u nog meer doen? Bedenk een aantal actie die u kunt nemen om de prikkels te verminderen, die u in huis direct kan toepassen. Probeer deze dingen het gehele jaar door dat u op uit en nieuw een aantal mogelijkheden heeft.
  6. Hoe ging het vorig jaar? Wat zijn de punten die goed gingen? wat zijn de punten dat het minder ging en waarom ging het minder? Wat kunt u doen om deze punten dit jaar anders aan te pakken? Kijk een aantal jaren oud en nieuw terug en probeer zoveel mogelijk te leren van de manier hoe u het toe aan heeft gepakt, verbeter dit waar mogelijk. Het verschil kan hem vaak al zitten in een kleine verandering. Schrijf na oud en nieuw de punten van dit jaar op. Als u dit elk jaar bij houd heeft u een overzicht en zal oud en nieuw steeds makkelijker gaan.
  7. Het afschermen van het geluid. Begin zo laat mogelijk met het beschermen van het gehoor en het verminderen van de prikkel. Krijgt u tegen 22.00 uur last van het geluid en u zet dan alle opties in dan is de kans groot dat u om 24.00 geen effect meer heeft van de opties. Als u dit zo lang mogelijk uit stelt en de tv tegen 23.30 op vol volume zet met een koptelefoon overstemd het geluid van de tv het geluid van het vuurwerk.
  8. Raak u geprikkeld door iets anders dan het vuurwerk, bijvoorbeeld meer piekeren omdat het oud en nieuw is en u dingen afsluit van het jaar? Wat heb ik het afgelopen jaar gedaan? Wat heb ik bereikt? Wat zijn mijn doelen voor het nieuwe jaar? Vaak blijft de gedachten van minder goede punten hangen, hierdoor ervaart u meer stress. Probeer deze gedachten op te schrijven en van uw af te schrijven of uit te spreken dit verminderd de stress erom heen.
  9. Neem wat extra rust van te voren zodat u vol energie aan de dag begint. Oud en nieuw kost veel energie door de prikkels en stress die het met zich mee brengt. Hoe meer uit ruster u bent hoe meer energie u over heeft en hoe beter u dag zal verlopen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.