Vrijheden

1 Wat is het?

Vrijheden zijn minuten die u buiten de afdeling kunt opnemen tijdens een opname. In het begin met een RM (rechtelijke machtiging) of IBS (in bewaring stelling) heeft u geen vrijheden en bent u 24 uur op de afdeling. In deze paar dagen of soms langer word uw gedrag en houding geobserveerd. Aan de hand van de diagnoses en problematiek krijgt u sneller uw beperkte vrijheden terug.

De vrijheden die u nu opneemt is tijd dat u buiten doorbrengt, hierdoor is het minder vaak 8 uur aan een stuk en is het geknipt in bijvoorbeeld 2 of 3 uur. In de 2 a 3 uur is bij slecht weer erg lang. 8 uur vrijheden zijn er veel voor iemand die dakloos is. De activiteiten die er zijn heeft u al vaak gedaan. Het word steeds moeilijker iets te bedenken en u raakt er gedemotiveerd van. Als de persoon geen familie heeft of naasten is de persoon 8 uur (verplicht) alleen buiten. Wanneer u langere tijd bent opgenomen is het lastig om de 8 uur vol te houden.

3 Behandeling

Door mee te werken aan de behandeling worden vrijheden uitgebouwd. Als u elke keer op tijd terug bent kan dit snel oplopen.