vol hoofd

1 Wat is het?

Een vol hoofd is een hoofd met veel gedachten of het voelt aan als of er veel druk of leegte in het hoofd zit. Een persoon met een vol hoofd heeft vaak gedachten zoals problemen, goede ideeën, nutteloze gedachtes of vervelende overdenkingen. Door regelmatig iets tussendoor te doen of bij haasten zoals bijvoorbeeld tijdens het eten maken de mail checken kunt u een vol hoofd krijgen. Wanneer u te veel dingen te gelijkertijd doet, is het lastig de concentratie erbij te houden. De drukte die u zelf creëert zorg dat het hoofd vol aanvoelt.

Wanneer gedachten steeds vaker en heviger aanwezig zijn. De gedachten zijn vaak een opsomming van een bepaalde tijd die nog niet is verwerkt. Wanneer de gedachten de over hand nemen is een persoon er afwezig en dit kan het dagelijks functioneren beïnvloeden. Wanneer dit gebeurt word er gesproken over een vol hoofd.

Iemand met een vol hoofd is vaak vermoeid, de gedachten kosten de persoon veel energie. Wanneer een persoon geen balans meer kan vinden in de gedachten kan de persoon meer stress ervaren of meer vermoeid worden. Het is erg lastig bij een vol hoofd de balans weer terug te krijgen. Het is belangrijk om u hoofd dagelijks te legen of proberen te legen om de rust en balans zoveel mogelijk te behouden. Wanneer u alleen probeert verwerkt u al een deel van u volle hoofd. Het zal niet altijd lukken om uw hoofd elke dag geheel te legen.

Vooral personen met veel stress en onrust hebben last van pieker gedachten. De gedachten komen regelmatig terug en worden weer overdacht. Het is met regelmaat lastig om deze gedachten onder controle te houden waardoor er vaak ‘aanvallen’ zijn. Deze oefening is bewezen effectief bij traumatische en nare gedachten, malen en piekeren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.