Voedingspatroon trigger

Trigger

Stap 1 Als het vandaag wat minder gegaan. Dit kan gebeuren, zorg ervoor dat u hierin niet blijft hangen dat het vandaag niet is gelukt wil niet zeggen dat het morgen ook niet lukt. Morgen heeft u een nieuwe kans om het weer te proberen, houd u doel voor ogen waarom u begonnen bent.

  • Schrijf alle redenen op waarom u graag wilt dat het toch morgen gaat lukken.
  • Maak een nieuwe planning wat u morgen gaat eten en hoe u uw patroon morgen beter in balans kunt houden.

Stap 2 Herken de trigger achter het probleem. Weet u welke trigger u heeft voordat u begint met eten? Wat brengt u iedere keer in die positie? Brengt een herinnering u aan het eten? Word u geprikkeld door een geur of door gedachten die blijven malen over eten? Weet u een andere manier om om te gaan met deze emoties?

  • Door het bijhouden van een voedseldagboek kunt u er achter komen waar u triggers liggen.
  • Door te weten wat u triggers zijn, kunt u deze veranderen. Houd dagelijks het trigger schema en voedingsschema bij, zodat u op tijd actie kan ondernemen. Door het bijhouden van het trigger schema krijgt u inzicht in uw eetpatroon en waar, wanneer, welke trigger op speelt. Door het vinden van de juiste ontspanning, kunt u triggers voor zijn. Door op dat moment tegen de trigger in te gaan en niet te gaan eten, maar juist iets anders te gaan doen, kunt u een andere manier van ontspanning vinden.

Stap 3 Leer u stress en boosheid onder controle te houden, door de triggers te herkennen en ze aan te pakken.

  • Zoek een alternatief, wat u gaat doen in het geval dat u de trigger herkend, maak hiervoor een lijstje met 10 punten. Laat u niet verleiden door uw emoties en gevoelens om af te wijken van u lijst.
  • Maak een lijst met regels voor u eetpatroon, bijvoorbeeld deze week geen chips bij de tv of geen smartphone aan tijdens het eten of deze week geen snoep in huis.

Stap 4 Wat kunt u doen aan de trigger die er vandaag voor zorgde dat het niet goed ging? Zorg ervoor dat u voldoen de afleiding heeft om een gezond voedingspatroon met gezonde beweging mogelijk te maken, hiervoor kunt u het afleidingsschema maken met daarin activiteiten die u dagelijks kunt gaan doen op het moment dat het minder goed gaat.

Stap 5 Regelmatig eten en geen maaltijd overgeslagen is belangrijk. Het is belangrijk dat u op vaste tijden eet. Een vaste structuur zorgt voor betere eters, houd op het voedingsschema bij hoe goed het eten gaat en geef u zelf hiervoor een compliment, dat heb ik goed gedaan. Let regelmatig op of u het honger gevoel nog kent en merkt en het gevoel van dat u vol zit. Het lichaam heeft regelmaat nodig en meerdere malen per dag gezonde voeding om uw stofwisseling op peil te houden.

  • Naast het ontbijt, lunch en diner , kunt u nog 2 gezonde tussendoortjes per dag nemen. Hoeveel groente en fruit heeft u gegeten? Dat kan wel eens zwaar tegenvallen., 300 gram groente en 2 stuks fruit op een dag is de norm. Groente kunt u eten tijdens de lunch, het diner en natuurlijk ook tussendoor.
  • Heeft u uw gezonde tussendoortje al klaarliggen om mee te geven aan uw kind naar school? Cherrytomaatjes, komkommer, wortel, stukjes fruit. Laat u niet verleiden door ongezond eten als koeken, pakjes drinken. Zoek gezonde alternatieven op internet. Fruit is ideaal als tussendoortje en lekker bij het ontbijt.

Stap 6 Nu is het taak u te herpakken om morgen een nieuwe start te maken, dit doet u door uzelf te motiveren om toch morgen weer te starten. het motiveren kan lastig zijn als het een aantal dagen niet meer zit. Door het duidelijk stellen van doelen en deze op papier te zetten, deze regelmatig te bekijken en uw doel voor ogen te houden kunt u de motivatie weer vinden toch te beginnen.

  • Wanner het morgen is gelukt beloon u dan aan het eind van de dag en geef u zelf een compliment en zeg zie je wel ik kan het wel. Richt u zoveel mogelijk op wat er wel goed, hierdoor blijft u langer gemotiveerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.