Voedingspatroon tijdstippen

Tijdstippen

Stap 1 Wanneer u eet? Hoeveel maaltijden eet u op een dag? Hoeveel van deze zijn tussendoortjes/snacks en hoeveel zijn er echte maaltijden? Als u 1ste maaltijd op is en u schept nog een keer op is dit dan omdat u honger nog niet is gesteeld of omdat u de maaltijd zo lekker vind?

  • Maak een dagboek om meer inzicht te krijgen in uw tijden van eten en tussendoortjes. Maak een planning om op vaste tijden te gaan eten en houd dit dagelijks vol.
  • De tussendoortjes zijn geen probleem als u gezonde snacks eet zoals komkommer of snoep tomaten.

Stap 2 Als u op visite bent, neemt u dan een gebakje uit beleefdheid aan of omdat het een gewoontes is omdat dit te doen? Hoe vaak doet u dit in een week?

  • Tussendoortjes kunnen af en toe, niet te vaak omdat ze veel suikers bevatten.
  • Ben u bewust van het aantal producten dat u eet als u op visite bent, zeg af en toe ook nee.

Stap 3 Let op uw gedrag achter uw eten en leer de trigger erachter kennen om een oplossing te vinden voor gewoontes, maak hier voor het trigger schema en kom achter de trigger van uw eet gewoonte en gevoel en emoties voor na en tijdens het eten.

Stap 4 soms is het erg druk en worden maaltijden overgeslagen. Dit is niet goed voor het voedingspatroon. Neem altijd een liga mee op het moment even op te schuiven, maar vergeet niet te eten.

  • neem de tijd om te eten op een vast moment op de dag.

Stap 5 Hoe u patroon nu is ligt aan uw inkopen in de supermarkt, het bereiden, de portie grote en de borden die u gebruik. Door een betere keuze te maken in uw inkopen kunt u pakjes, potjes en blik zoveel mogelijk vermijden en verse groente kopen.

  • Door de bereiding van de maaltijd niet de doen met gedroogde kruiden maar met vers maaltijden krijgt u meer vitamine binnen en het smaakt beter.
  • Maak een vaste boodschappenlijst en haal alleen deze producten. Plan het zo in dat u voor elke dagen niet naar de supermarkt hoeft.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.