Voedingspatroon aanleren

Het aanleren van een nieuw voedingspatroon leert u niet in 1 dag of omdat u het 1x heeft geprobeerd. Door eerst te onderzoeken welke gewoonte u heeft en waarom de gewoonte een gewoonte is, hoe vertaald u gewoonte zich in uw gedrag, kunt u beginnen met het veranderen van de gewoonte.

Aanleren

Stap 1 Door te luisteren naar het lichaam en te reageren wanneer het een signaal geeft kunt u een patroon aan leren in uw voeding. Door te luisteren herkend en erkent u de signalen en weet u hoe u moet reageren op het signaal, Om een verandering in te zetten is het belangrijk dat u zich bewust bent van het genen dat moet veranderen om het een gezonde levensstijl te maken.

Stap 2 Maak een overzicht van uw eet gewoontes, waarom eet u? wat zijn uw gewoontes? Hoe vaak komt deze gewoonte voor? Welke gewoonte wilt u aanpakken?

  • Begin met 1 van de gewoonte aan te pakken, pas wanneer deze is veranderd en het gaat goed kunt u er een nieuwe oude gewoonte bij pakken.

Stap 3 Doorloop het proces stap voor stap en doe het rustig aan, geeft uw lichaam de tijd te wennen aan een nieuwe gewoonte. Het kan enige tijd duren voordat u het nieuwe patroon onder de knie heeft

  • Maak uw eigen gezonde voedingsschema en maak het u eigen
  • Begin met het maken van uw eigen voedingsdagboek met alle up en down
  • u zult nog regelmatig terugvallen in gewoonte, maar blijf positief en probeer het de dag erna opnieuw.

Stap 4 koop geen ongezonde snoep producten, maar kies bewust voor gezond. Kom in beweging en wees dagelijks actief.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.