Voedingsbewaarwijzer Gekookt ei

Wat is het?

Gekookte eieren worden bewaard in de koelkast, het beste is om ze in een bakje met water te zetten. Een ongepeld hardgekookt ei kunt u 4 tot 7 dagen bewaren. Een gepeld hardgekookt ei bewaart u maximaal 1 week. Het is niet aan te raden een ei buiten de koelkast te bewaren als deze al is gekookt.

Zo begint u:

Stap 1 Pel uw ei en snij het door midden, hoe ziet de dooier eruit. Als deze blauw grijs word is deze niet meer goed. Ruik aan het ei of het nog normaal ruikt.

Stap 2 Het is afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer het is hoe korter u het ei nog kunt gebruiken. Bij een temperatuur van rond de 15 graden is het ongeveer 1 of 2 dagen buiten de koelkast goed.

Stap 3 Hoe bewaart u het buiten de koelkast? Gewoon op het aanrecht of in het water? Als ze op het aanrecht liggen is de kans groter dat hij sneller bederft.

Stap 4 Is het ei al gepeld of nog met schil? Een ei zonder schil gaat vaak langer mee.

Stap 5 Kook een ei met zout, hiermee verlengt u de tijd, ook buiten de koelkast.

Het verwachte resultaat:

Na het stappenplan heeft u een duidelijk beeld hoe lang u een ei kunt bewaren buiten de koelkast.

Waarschuwingen:

  • Vertrouwd u niet, gooi het dan weg.

👤

E-GGZ & E-CGG Soebar
Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

🎖

De knop is er voor de lezers van de site en geven een beeld van welke informatie gezocht en goed bevonden word op de website. De knop is om de schrijver te bedanken voor het plaatsen van het artikel, omdat u het een goed artikel vond of het graag wilt delen met de mede lezers van de website. Het is de waardering voor een artikel, bijvoorbeeld voor het plaatsen van het artikel of om het artikel te schrijven voor de website. Voor de schrijver is het fijn om te weten dat het artikel goed is en nieuwe informatie bevat. Door een bedankje op het artikel weet de schrijver dat het artikel iemand heeft geholpen of dat de informatie goed en duidelijk is.

Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en als het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar word geschreven zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.

@ggz

👥

Het doel van de website is de taboe van schulden problematiek en van psychische problematiek verkleinen en samen te zoeken naar een oplossing voor de problematiek. Personen, naasten en behandelaar zoveel mogelijk te informeren over de psychische problematiek en het bevorderen van de signalen te verminderen. Het voorkomen en oplossingsgericht werken aan schulden en budgetvoorlichting. Het stimuleren en bevorderen van de financiële zelfstandigheid, van een goede financiële gezondheid, van gezond omgaan met geld, van zelf het overzicht te hebben en de grip te houden over uw financiële zaken en uw administratie.Artikelen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Thema's: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Soebar.nl is een kenniscentrum en schrijft artikelen met adviezen en tips als informatief en educatief. De artikelen geven voorbeelden van diagnose, het herkennen en hoe u ermee om kunt gaan. De artikelen zijn geen vervanging voor een huisarts of hulpverlener.

©

Er rust copyright op de teksten, foto’s en andere afbeeldingen van de Soebar.nl ™ op deze website. De © Copyright is geldig voor de gehele website van soebar.nl™, vanaf 2009 tot 2018. Alle rechten zijn voorbehouden aan deze website. De website is beschermd tegen kopiëren. Voor de teksten geld dat er geen teksten mogen worden gebruikt en worden geplaatst op andere websites, ook niet met bron vermelding.

Alle artikelen, blogs, links, afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Soebar.nl ™ geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden, zonder uitdrukkelijke toestemming. Foto’s en andere afbeeldingen op deze website mag u niet gebruiken.