Verwijzen therapeut

Als je een bepaalde therapeut bent tegengekomen, kan je dit dan tegen je huisarts zeggen dat hij je daarnaar doorverwijst

Hierover kunt u het gesprek aangaan met uw huisarts. Een huisarts kan u doorverwijzen naar een therapeut die u zelf uitkiest. De huisarts zal u vragen waarom u dit graag wilt en kijken of dit de juiste hulp voor u is. Ook spelen andere factoren mee zoals de wachtlijst, het soort probleem en hoelang u hulp nodig heeft.

Is dit niet het geval dat gaat de huisarts hierover in gesprek wat meer passend is en zal u daarnaar doorverwijzen. De huisarts heeft altijd het eindoordeel en kan besluiten u niet door te verwijzen naar de arts van keuze. Dan kunt u meegaan in het advies van de huisarts of een andere huisarts zoeken.

5 plan

  • word de hulp vergoed door het ziekfonds? Hoe gaat u de kosten betalen? Controleer uw polis wat wel en niet word vergoed. Let bij een poliklinische behandeling erop dat de verzekeraar wel is aangesloten en een contract heeft. Dit voorkomt een hoge rekening voor alle kosten. De kosten van een praktijk worden minder vak vergoed dan GGZ.
  • maak een overzicht waarom u graag naar deze hulpverlener toe wilt om de huisarts te overtuigen dat dit de hulp voor u is die u nodig heeft en graag wilt aan de hand van signalen van u zelf en de hulp die geboden word.
  • is er een wachtlijst en hoelang? Kan u bij een andere hulpverlener eerder worden geholpen? Dan gaat de huisarts vaak voor de kortste wachtlijst zodat u eerder geholpen word.
  • Hoe gespecialiseerd is de hulp naar keuze? Zijn diploma’s up-to-date? Zijn alle benodigde zaken op orde zoals kvk, inschrijving bond? Zijn er reviews en hoe zijn deze? Word de hulp aanbevolen? Hoe denk de huisarts hierover?maak een afspraak met de huisarts en leg de situatie voor.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.