Vermijden

1 Wat is het?

Iemand vermijd plaatsen omdat het te veel herinnerd aan het opgelopen trauma, de plaats te veel stress oplevert of de persoon smoezen. Ongeveer 5-15% van de mensen heeft gedurende zijn hele leven last van een sociale fobie.Personen gaan smoezen bedenken zoals geen zin, komt later wel, te druk en dan heb ik last van de prikkels. Door het niet gaan en de smoezen als echt te beschouwen, heeft een persoon een grotere kans op een sociaal isolement. Sociale fobie is u bent bang dat anderen op u letten, u raar vinden, u bekritiseren of u uitlachen.

Het kan verschillende reden hebben dat personen niet meer naar buiten gaan of willen. Dit is een signaal dat door bij personen met psychische problematiek. Het kan liggen omdat een persoon depressief is of omdat hij buiten veel stress of angst ervaart. Door er tegen op te zien om naar buiten te gaan word het een groot ding in de gedachten, waardoor een persoon nog minder naar buiten gaat.

Vaak bedenken personen smoezen om niet meer te gaan als een naasten of vriend vraagt iets te gaan doen. Nee ik heb geen of ik ga zo iets anders doen. Wanneer een persoon een traumatische of zeer nare ervaring heeft gehad op straat is het voor een persoon lastig om naar buiten te gaan en ook om op deze zelfde plekken te komen van de gebeurtenis. De persoon krijgt veel stress, angst en vaak een herbeleving.

Een sociale vicieuze cirkel is een rondje dat u maakt in een bepaalde tijd in contact met mensen. Hierdoor kunt u een tijdje het contact simpel en makkelijk onderhouden en enkele maanden wilt u minder contact of geen contact.

De cirkel is het vermijden van contact met een persoon, dit kan het gevolg hebben dat u in een sociaal isolement terecht komen. Hoe meer u contact vermijd, hoe meer gewoon het word, hoe meer het went, hoe meer in een isolement. De kans is groot dat de persoon zich psychisch niet in orde voelt en dat de persoon vaker somber is of in zichzelf. Personen deze problematiek heeft een vergrote kan op een sociale vicieuze cirkel.

In een cirkel komt u alleen, uit een cirkel komt u niet alleen. De cirkel kan u alleen doorbreken met doorzettingsvermogen, consequent zijn en blijven en ondersteuning. In de cirkel bent u niet binnen een dag gekomen dit geld ook voor het doorbreken van de cirkel dit kan enkele maanden tot jaren duren voor u het weer helemaal goed voor elkaar heeft.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.