verkoopsites verkopen

Waar moet ik opletten bij het verkopen van uw spullen op verkoopsites?

Ik heb net mijn zolder opgeruimd en wilt graag mijn  spullen verkopen via een verkoopsite. Hoe kan ik dit op een veilige en goede manier doen?

Een goede advertentie bestaat uit:

Maak een duidelijke, overzichtelijk advertentie met een minimaal 2 foto’s van de en achterkant van het product. Geef de advertentie een duidelijke, niet al te lange titel, maximaal 100 letters. Omschrijf het product zo uitgebreid mogelijk.

Neem de tijd om de advertentie te plaatsen dit levert meer kijker en eventuele kopers op.

Foto’s

De foto’s kunt u het beste bij daglicht maken. Zorg dat het een mooi foto is wat u product al voor de helft verkoopt Een wazige of onduidelijk foto word niet op gereageerd en de kans is klein dat u product word verkocht.

Bieden

Wanneer u de advertentie op bieden zet kunt u beter geen vraagprijs bij de advertentie zetten. Koper gaan maar tot de vraagprijs bieden of net eronder.

Het kan enige tijd duren voor dat u de eerste bieding heeft op uw advertentie. Wanneer er een bieding is gedaan ga dan niet akkoord met het bod maar wacht nog even af en laat bieders tegen elkaar op bieden. Verkoop u product niet te veel onder uw eigen vraagprijs.

Pas op met biedingen voor bedragen die te hoog zijn voor de waarde van het product. Vaak zijn dit koper met slechte bedoelingen. Reageer alleen op een bod wanneer het voor u goed voelt.

Vraagprijs

Plaats de vraagprijs alleen wanneer er een vast bedrag voor wilt hebben.

Gekocht via marktplaats verkoop geannuleerd door hoger bod

Op het moment dat u een mail heeft waarin de verkoper bevestigd dat ze het product aan u verkoopt is er een overeenkomst gesloten. Doordat de verkoper haar rekeningnummer heeft gegeven en u het bedrag heeft overgemaakt is er overeenkomst tussen vraag en aanbod is aanvaard. De verkoper geeft niet zomaar haar rekeningnummer als ze het product niet aan u zou willen verkopen.

De verkoper wil graag een hoger bod op haar product die ze heeft gekregen, op het moment dat u heeft betaald. Wanneer de verkoper het hoger bod accepteert moet de verkoper het bedrag aan u terug betalen.

Wat kunt u doen?

  • Wijs de verkoper op de overeenkomst die u heeft afgesloten
  • Verzoek de verkoper tot het terug betalen van het bedrag
  • Het gaat in deze situatie om een klein bedrag, waarmee u niet snel een rechtszaak zou voeren.
  • Neem contact op met de klantenservice van de verkoopsite in dit geval marktplaats, voor meer informatie wat u zou kunnen doen.

Verzendkosten

De kosten voor het verzenden kunt u vinden op de website van postnl of dhl. Bij de verkoopsites is het al ingevuld door het aanvinken van de optie.

Vergeet niet wanneer uw,  uw product gaat verzenden de kosten mee te rekening in de vraagprijs van het product. Of vermeld onderaan de omschrijving of de verzendkosten in de prijs zijn inbegrepen of niet.

Verkocht:

Heeft u een koper naar uw wensen gevonden? Verkoop dan het product, voelt het niet goed dan moet u het product niet verkopen. Heeft u het product naar 1 a 2 weken niet verkocht, loop de bovenstaande stappen nog een keer na en plaats een nieuwe advertentie.

Plaats niet in uw advertentie:

Zet in de advertentie niet uw telefoonnummer, dit kan nare vervelende telefoontjes voorkomen. Geef u nummer pas als u zeker bent over de verkoop.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.