Verkeerde verwijsbrief

Verkeerde verwijsbrief

  1. Vraag bij uw zorgverzekering een specificatie van de kosten die zijn gemaakt. Het bedrag op uw rekening is erg hoog voor het gene wat de arts heeft gedaan. Dit overzicht is vaak ook terug te vinden op de website van uw zorgverzekeraar na inloggen. Bekijk uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Worden de kosten van deze arts echt niet vergoed of deels vergoed? Vaak staat er op de website van een ziekenhuis of zorgverzekering de kosten van een arts, komen deze over een met uw kosten?
  2. Meld de klacht bij het ziekenhuis waar u bent geweest. Elk ziekenhuis heeft een eigen klachtencommissie, die uw klacht naar behoren moet afhandelen. Meld in de klacht de naam van de arts, tijdstip van afspraak en de hoge kosten die u moet betalen.
  3. Meld de klacht bij de zorgverzekeraar. Deze kunnen kijken of de kosten juist zijn of dat er onnodig hoge kosten zijn gedeclareerd door uw arts. Zijn het onnodige kosten dan word de arts hierop aangesproken en het ziekenhuis.
  4. Vraag het juridisch loket wat u verder kunt doen.
  5. Meld u klacht bij Zorgautoriteit. Zij kunnen kijken of er juist is gedeclareerd en of u de juiste hulp heeft gekregen.
  6. Waren het onvoorziene kosten? En heeft u een laag inkomen? Dan kunt u de kosten misschien vergoed krijgen via de bijzondere bijstand. Vraag dit na bij uw gemeente.

E-GGZ

E-GGZ

Welkom op het profiel van GGZ. GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg. Met de informatie die we delen willen we taboe op psychische problematiek verminderen en al het zou kunnen stoppen. Iedereen kent iemand met psychische problematiek, het zo een heel normaal onderwerp moeten zijn om te bespreken. De artikelen gaan over diagnose, medicatie en behandelaars. De diagnose waar ik over schrijf zijn o.a. autisme, borderline, ptss, depressie, hsp.