verhuizen energie

  • Bent u verhuisd of overgestapt van energieleverancier dan krijgt u een eindrekening. Hierin vind u het bedrag voor de verbruikte energie tot de dag van het stopzetten van het contract of tot de dag van officiële verhuizing.
  • Hoeveel tijd heeft het energiebedrijf om een eindafrekening op te stellen? Het energiebedrijf moet u binnen 6 tot 8 weken een eindafrekening sturen. Na elk verbruiksjaar berekent de energieleverancier opnieuw uw termijnbedrag. Hierbij word gebruik gemaakt van het energieverbruik op uw adres, weersvooruitzichten en prijswijzigingen in de energiemarkt. Op uw jaarafrekening word een nieuw termijnbedrag voorgesteld.
  • Vergeet niet op de dag dat u in de woning bent gaan wonen de meterstanden te noteren. Die op dat moment op de meters staan en deze doorgeven aan uw energieleverancier. Vanaf deze standen word u jaarafrekening opgemaakt voor dat jaar. Bent u het vergeten dan kan het zijn dat de standen worden geschat en de rekening hoger is.
  • Bij u nieuwe energieleverancier is er nog inzicht over uw energieverbruik per maand, daarom word er het eerste jaar uitgegaan van een gemiddeld energieverbruik. Wanneer u moet bijbetalen, dan kan hiervan de oorzaak zijn dat het energieverbruik is toegenomen door dat u bent gaan wonen in een huis die minder is geïsoleerd of dat de grote van het huis is toegenomen, gezinsuitbreiding, thuiswerken, apparaten die meer energie verbruiken of een verbouwing. In deze situatie kunt u maandtermijn omhoog zetten om bij betalen te voorkomen, is het verbruik het zelfde gebleven dan is de kans klein dat u moet bijbetalen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.