Vanaf hoe laat op zondagochtend mogen kinderen buiten roepen en lawaai maken?

Ik heb een puber die door de weeks op school zit en in het weekend werk. Hij zit momenteel in de nachtdienst en slaapt dus overdag.

In de wet staat in artikel 3, lid 1 van de Zondagswet staat “Het is verboden op Zondag zonder strikte noodzaak gerucht te verwekken, dat op een afstand van meer dan 200 meter van het punt van verwekking hoorbaar is.”

De meeste mensen stellen het erg op prijs als het op zondag rustig is. Meestal is dit de enige dag in de week, dan er weinig word gedaan. De meeste personen slapen deze dag ook uit. Doorgaans worden spelende kinderen minder erg ervaren als het op een tijdstip is dat het te verwachten is dat iedereen wakker is, dus rond een uur of 11.00.

Door de week is het toegestaan om bijvoorbeeld bouwactiviteiten te laten plaats vinden tussen 7.00-19.00

Burenoverlast expert

Ik ben expert op het gebied van burenoverlast en geluidsoverlast. Via deze website deel ik de ervaringen van de overlast en geef u hierbij tips en adviezen hoe u met burenoverlast kunt omgaan, wat de gevolgen zijn en hoe u het kunt aanpakken. De burenoverlast expert kan u helpen bij het in kaart brengen van de overlast en zo een oplossing vinden.

Wij horen graag uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.