Vakantie

Stap 1 Signalen, Stap 2 Doel, Stap 3 Plan,

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Bij meeste vliegmaatschappijen is er op de eerste rijen ruimte voor het plaatsen van een babybedje. Deze plekken zijn maar beperkt beschikbaar dus vraag bij het boeken of er nog zo’n plaats vrij is en reserveer deze gelijk. Dit geld alleen voor baby’s tot een paar maanden oud met een bepaald gewicht. Kijk voor meer informatie op de website van uw vliegmaatschappij. Plan de reis in de avond of nacht, de kans is groot dat uw kind in slaap valt in het vliegtuig en hierdoor niet veel last heeft van de reis.

Voor kinderen tot 2 jaar is het bij veel vliegtuigmaatschapijen mogelijk om uw kind de reis op de schoot te laten zitten, dit is vaak gratis, omdat u maar 1 stoel boekt, soms tegen betaling. Geef dit bij het boeken wel aan bij de maatschappij en vraag naar de mogelijkheden. Wilt u uw kind op schoot nemen, let dan wel op dat de gordel aan uw gordel is gekoppeld.

Met het opstijgen of dalen van het vliegtuig hebben kinderen vaak last van de oren. Bij baby is het lastig vast te stellen of ze echt last van de hoogte wisseling hebben of niet. Grijp uw baby naar zijn of haar oren dan weet u dat het last van de oren heeft. Probeer anders uw baby zoveel mogelijk af te leiden en de oren te beschermen met eventueel een baby koptelefoon, om het geluid te dempen. Daarnaast werkt uiteraard ook erg goed de fopspeen en uw kind wat laten drinken uit een beker waar flink op gezogen moet worden zoals een babyfles of antilekbeker. Bij wat oudere kinderen kunt u vooraf aan de vliegreis de met trucjes zoals slikken, geeuwen, op kauwgom knauwen of op een zuurtje/lolly zuigen uitleggen. Leg daarbij ook uit aan de hand bijvoorbeeld een video hoe het opstijgen en dalen in zijn werking gaat, zodat uw kind zich hierop kan voorbereiden.

Hoe stel ik een vakantiebudget vast? Volgens het Nibud houdt 49% van de Nederlanders de vakantie-uitgaven bij. Om een vakantiebudget vast te stellen is het verstandig eerst een budgetplan op te stellen met u inkomsten en uitgaven. Aan de hand van dit budgetplan werkblad, kunt u bepalen hoeveel u over houd om te besteden. Door dit op te schrijven in de vorm van een budget heeft u een overzicht van alle uitgaven die u wilt gaan doen. In vakantiebudget kunt u lezen hoe u een vakantie kunt plannen aan de hand van een budgetplan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *