Trigger schema

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Een trigger is een prikkel die een positieve en/of negatieve stemming kunnen geven. Triggers zijn er elke dag in geuren en geluiden, de ene persoon heeft er meer last van dan een ander. De triggers zorgen voor stress/angst en paniek. Door meer balans in de prikkels zijn de personen minder snel overprikkeld. Tijdig Reageren Is Geboden, Gewoon Er Rondom

Stap 2 Het maken van een doel

Het schema is gemaakt om meer inzicht te krijgen in uw triggers. Wanneer heeft u triggers? Hoe worden deze triggers veroorzaakt? Hoe kunt u deze triggers verminderen?

Op de vragen krijgt u een antwoord bij het invullen van het schema. Voor naasten is het om duidelijk te hebben/krijgen welke triggers de persoon heeft, welke acuut zijn wanneer er gehandeld moet worden, zodat de naasten beter kan ondersteunen. Om een goed overzicht te hebben van uw trigger, kunt u het schema dagelijks bijhouden, hoe beter u uw triggers kent hoe meer u uw triggers kunt voorkomen. Hoe vaker u het schema invult hoe beter u de triggers onder de knie krijgt, hoe minder vaak u het schema invult en hoe beter u zich gaat voelen.

Stap 3 Plan maken

Het schema kunt u wekelijks uitprinten en in een schrift of map bij elkaar bewaren, zodat u een overzicht heeft van een lange tijd en u de problematiek kan vergelijken met andere weken. Zo weet u of het beter gaat en wat de vorderingen zijn of waar nog extra aandacht aan moet worden besteed.

Trigger schema 1 Bestaat uit het aantal triggers en welke triggers en de oplossing, door u 3 punten eigen te maken kunt u de triggers beter aan, leert u er mee omgaan, herkend u de signalen en weet u wat u moet doen bij een trigger.

Stap 1 Aantal = Hoeveel triggers had u vandaag? Van welke trigger had u het meeste last? Welk cijfer zou u dit geven?

Stap 2 Triggers = Wat waren deze triggers? Hoe zijn de triggers ontstaan?

Stap 3 Oplossing = Hoe kunt u voorkomen of wat kunt u anders doen om dit in de toekomst te veranderen? Heeft u gebruik gemaakt van het afleidingsschema en gezorgd voor ontspanning ?

Trigger schema 2 Het trigger schema bestaat uit wie wat waar welke en hoeveel vragen. Dit geeft een andere kijk op uw triggers door u zeelf vragen te stellen denk u bewust na over de trigger, dit geeft vaak in zit in de problematiek, hierdoor kunt er achter komen hoe u de trigger kunt aanpakken.

  • Wie = Door wie heeft u prikkels gekregen?
  • Wat = Van wat kreeg u prikkels? Hard geluid of een geur?
  • Waar = Waar was dit? Gaat u nog een keer naar toe?
  • Welke = Welke oplossing heeft u gevonden voor de trigger? Heeft u gebruik gemaakt van het afleidingsschema en gezorgd voor ontspanning ?
  • Hoeveel = Hoeveel triggers had u in totaal?

Mindmap

Lees verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *