Toeslagen terugbetalen

Ik moet mijn toeslag terugbetalen hoe komt dit?

De belastingdienst maakt meerdere overzichten, met een voorlopige en een definitieve berekening. Het bedrag van de voorlopige berekening krijgt u gestort op uw rekening en aan het eind van het jaar maakt de belastingdienst een nieuwe berekening en kan het zijn dat u een bedrag terug moet betalen omdat de 1ste berekening hoger is ingeschat of er iets is veranderd in uw inkomsten.

Een voorlopige aanslag is bedrag wat uit uw aangifte is gekomen, op dit moment heeft de belastingdienst nog niet uw aangifte gezien. Hiermee is dus nog niet gezegd dat u dit bedrag in zijn geheel mag houden. Wanneer het is gecontroleerd krijgt u een definitieve aanslag, dit het bedrag wat u mag houden of moet bij betalen. Omdat er een verschil in kan zitten, is het verstand om het bedrag van de voorlopige aanslag apart te zetten.

Elk jaar krijgt u in januari een brief van de belastingdienst voor aangifte van uw inkomsten belasting, deze brief wordt ook wel een aangifte brief genoemd. Wanneer u een brief heeft ontvangen bent u verplicht u aangifte te doen voor 1 april, in juli krijgt u van de belastingdienst een bericht of u moet bijbetalen of geld terug krijgt. Doe ruim op tijd uw digitale belastingaangifte en voorkom dat u niet kunt inloggen. Als u aangifte doet via de website van de Belastingdienst, wacht deze maand dan niet tot het laatste moment. De belastingdienst verwacht in de laatste week van april namelijk grote drukte op hun site. De meest rustige momenten om digitaal aangifte te doen zijn: ’s ochtends, ‘s middags tussen 15.00 en 18.00 uur en ’s avonds ná 22.00 uur. Aftrekposten zijn kosten die u heeft gemaakt en die u mag aftrekken van uw inkomsten. Aftrekposten zorgen ervoor dat u minder belasting moet betalen of zelfs geld terug krijgt, zoals bij hypotheekrente, zorg- of schoolkosten.

Tegen de definitieve berekening kunt u bezwaar maken wanneer deze niet klopt, maak hiervoor eerst een eigen berekening die kan aantonen dat het bedrag niet klopt. Klopt het bedrag dan moet u dit bedrag terug betalen wanneer dit niet gaat, neem dan zo snel mogelijk contact op met de belastingdienst voor met maken van een betalingsregeling.  De belastingdienst kan een berekening tot 5 jaar terug terug vragen.

Afbetalingsregeling met de Belastingdienst. Probeer zo snel mogelijk een afbetalingsregeling te regelen met de Belastingdienst. Dan kunt u maandelijks een termijnbedrag betalen van minimaal €20,- voor de duur van 24 maanden of de € 20,- word ingehouden op de nog te ontvangen toeslag. Als u de schuld zou aflossen met het minimale bedrag betaald u maar €480 euro terug in twee jaar. De schulden die u heeft zijn € 4000,- : 24 maanden = € 166.66 per maand + rente.. De rente die u betaald is vanaf de uiterste betaaldatum tot totaal schuldenvrij. De kosten kunt u op dit moment niet maandelijks missen, dan kunt u een persoonlijke afbetalingsregeling aanvragen, hierdoor kunt u een lager termijn bedrag afspreken. Hier zijn voorwaarden aan verbonden deze kunt u lezen in dit artikel http://www.belastingdienst.nl/

Maak een overzicht van al uw bankrekeningen. Noteer de volgende gegevens naam bank, bankrekeningnummer, tenaamstelling, soort/doel bankrekening (pin/spaar/belegging) Dit overzicht bewaart uw voorin uw belastingmap, voor het eerste tabblad. Als er ergens een ambtshalve aanslag is opgelegd, betekent dat ze uw inkomen geschat hebben en geen rekening hebben gehouden met uw aftrekposten.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.