thuiswerk

Thuiswerk is niet altijd betrouwbaar. Nederlandse consumenten zijn in 2014 voor minimaal 7,9 miljoen euro opgelicht via internet. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de politie ontving het afgelopen jaar 43.000 aangiften. Uit statistieken blijkt dat er in Nederland ongeveer 240.000 mensen thuiswerken. Met de komst van internet zijn de thuiswerksites als paddenstoelen uit de grond gegroeid. Vele website bieden u vacatures aan die niet bestaan of willen u een thuiswerkgids verkopen waar u geen geld mee kunt verdienen, maar het bedrijf aan u verdient. Een wel bekende is mails beantwoorden voor geld. Eerst moet u een handleiding kopen, vaak staat hier maar weinig nieuws in en kunt u er niks mee. Daarna komen de mails die u zou moeten beantwoorden niet door waardoor u geld heeft uitgegeven en niks hebt verdient./

Het kenniscentrum heeft een onderzoek gedaan onder thuiswerkwebsite.

Mensen die thuiswerk zoeken zijn over het algemeen mensen die wat extra’s nodig hebben en juist deze mensen worden kwetsbaar wanneer ze lezen dat u ergens heel snel heel veel geld kunt verdienen. In de zoekmachines vind u vele zwarte en witte lijsten van thuiswerk, maar deze lijsten vaak niet up-to-date. Ga nooit in op advertenties die uw honderden euro’s per dag of per week beloven, als dat zou kunnen was iedereen allang miljonair.

Voor de werkzaamheden als muzikant in het hotel moet u een btw nummer aanvragen aangezien u dit regelmatig doet. Hierdoor kan de opdrachtgever de omzetbelasting aftrekbaar maken bij de belasting. Een kvk nummer is niet nodig te zij uw als zzper verder wilt in de branche.

Hoeveel tijd u nodig heeft voor uw bijverdiensten ligt aan het soort werk wat u gaat doen. Bij het opstarten van een webshop heeft u meer tijd nodig dan een freelance opdracht via het uitzendbureau. Houd er rekening mee dat het starten van extra inkomsten is naast u eigen werkdag. Dus wanneer u al 8 uur heeft gewerkt en moe bent, moet u als nog aan de slag, dit is zeker in het begin erg zwaar.

Het opstarten van online extra bijverdiensten is hard werken en veel promoten. Er is geen “geheime formule” om geld te verdienen. De informatie die wordt belooft is gratis op het internet te vinden. Van de geheime formules verkopen zal geen een persoon rijk worden. Staat er in de omschrijving het salaris vernoemd in bedrag of in de woorden hoog salaris? Zijn de werkzaamheden voor u helemaal duidelijk? Is het duidelijk wat voor bedrijf het precies is? Voor thuiswerk geld het zelfde als bij een gewone baan, hier zijn geen kosten aan verbonden. Reageren op een vacature waar u voor moet betalen heeft vaak andere bedoelingen. Het starten van een eigen bedrijf kost een kleine investering voor een product en website. Het ligt aan het product en/of dienst welke kosten hieraan verbonden zijn.

Betrouwbaar thuiswerk vind u niet via marktplaats of via sociaal media, maar de je plaatsen waar u normaal ook werk zou zoeken zoals een uitzendbureau. Is er op dat moment geen werk dan kunnen ze u misschien door verwijzen naar een bedrijf die eerlijk thuiswerk aanbied. Via de website van bijvoorbeeld nationalevacaturebank.nl vindt u regelmatige nieuwe thuis werk vacatures.

Uit een klein onderzoek van de eerste 10 pagina´s van Google over thuiswerkvacatures blijkt dat u overal moet inloggen om een gehele vacature te zien. Waarom zou u moeten inloggen om werk te kunnen vinden als het op een eerlijke manier zou gaan? Klopt er iets niet met het bedrijf? Een eerlijk bedrijf zal altijd de gehele vacature online zetten.

Er kan geen direct contact worden opgenomen bij de vacature alleen via het contactformulier. Bestaat de vacature dan wel echt of is het om u iets aan te smeren? Bij een website van bijvoorbeeld randstad is dit wel mogelijk, waardoor u direct kunt solliciteren. Daarnaast blijkt bij vele de contactgegevens niet op de website te zijn vermeld. Waarom zou dit niet worden vermeld, het bedrijf wilt u toch graag in dienst?

Op de thuiswerksite staat veel reclame van Google adsense. Bedrijven die personeel zoeken maken geen gebruik van ads zoals advertentie van google op hun website. Voor een vacature hoeft u niet te betalen om te kunnen werken, voor de site´s word vaak inschrijfgeld gevraagd om de vacature te zien of om te bemiddelen. Heeft de website een duidelijke contactpagina met email, kvk nummer en adres wat na te trekken is? Het thuiswerkkeurmerk keurt sites als bovenstaande als betrouwbare eerlijke thuiswerk websites.

De website keurmerkthuiswerk.nl, het keurmerk heeft de website zoals thuiswerk-toegestuurd.nl goedgekeurd, op deze site word informatie toegestuurd over thuiswerk. Op hun website staat: Het is geheel GRATIS, VRIJBLIJVEND en ZONDER VERPLICHTINGEN. Als er geen verplichtingen zijn waarom zijn er dan algemene voorwaarden?

Wanneer u de algemene voorwaarden leest bij punt 4 staat dat u in bewind of schuldsanering moet zitten voor u kunt opzeggen en het stilzwijgend verlengd met 1 maand, maar da zou u een abonnement afsluiten? Wat hebben uw schulden te maken met het wel of niet beginnen met het aanbod van thuiswerk, moet er dan regelmatig voor gaan betalen? Voor dit te laten versturen zijn uw naam email geboortedatum en postcode bekend bij dit bedrijf, wat u niet meer opstuurt dan een stapel papier, zoals vacatures maar deze zijn natuurlijk ook online te vinden.

De andere website, meldpuntthuiswerk.nl, beweert dat het een meldpunt is voor betrouwbaar thuis werk en dat u hier uw klachten kwijt kunt. Het meldpunt voor alles op het gebied van thuiswerk, maar het tegendeel is waar. De linken op de website zijn naar websites van dezelfde eigenaar. Via de website van radar en kassa worden de nieuwe bedrijven gedeeld.

Stap 2 Het maken van een doel

Ga af op uw gezond verstand. Op een thuiswerkwebsite kwam ik de volgende inpak vacature tegen: Extra zakje vermicelli met letters in soepverpakking stoppen voor een tijdelijke actie van het soepmerk. Zou de Knorr mensen inhuren om de zakjes apart in de dozen te doen of zou dit automatisch gebeuren in de fabriek zelf? Als een aanbod of vacature te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Het is logisch, maar voor thuiswerk hoeft u niet te betalen, door een thuiswerkgids of door u in te schrijven.

Vanuit huis werken vereist een reeks vaardigheden en behoorlijk wat discipline en doorzettingsvermogen. Het is belangrijk om een goede planning te maken en u hieraan houden. Houdt in uw planning rekening met vaste werktijden en pauzes in vaste blokken. Door en vaste routine bent u productiever overdag. Handig om hierbij te gebruiken is een to-do-list. Om een lijst te maken heeft u eerst de antwoorden nodig op de vragen zoals hoeveel tijd heeft u? Wat heb ik nodig om te starten? Welke volgorde is belangrijk?

Stap 3 Plan maken

Onderzoek het thuiswerkbedrijf voor u begint. Valse nep thuiswerkwebsites zijn in Google goed vindbaar, check daarom de website op www.mijnpolitie.nl of er al meldingen bekend zijn over rekeningnummer, url, telefoonnummer of e-mailadres; Doe onderzoek op Google naar de betreffende website, bijvoorbeeld op radar, kassa en opgelicht.nl; Alles gecheckt en toch nog twijfel? doe het dan zeker niet en vraag een ander een mee te kijken of het betrouwbaar is.

Controleer het 0900 nummer via naar het gewone nummer via 0900alternatieven en controleer het adres. Het bellen naar een dure 0900 nummer voor het verkrijgen van de nieuwste thuiswerk vacatures. Bel niet zomaar een nummer uit de krant om aan thuiswerk te komen, controleer eerst het bedrijf. Veel bedrijven gebruiken betaalnummers zoals 0900, 0906, 0909 en 18xy voor telefonische diensten aan consumenten.

Het komt vaak voor dat u een thuiswerkgids kunt kopen, wat niet meer is dan een stapel vacatures of leeg papier. Deze bedrijven houden u zolang mogelijk aan de lijn om aan u te verdienen en zonder enige kans op thuiswerk. Klacht over een 0900, 0909, 0906 of 18-nummer? Was het tarief onduidelijk? Of lang in de wacht gestaan? Dien uw klacht met dit formulier in bij ConsuWijzer.

Freelance en uitzendwerk

Freelance werken is de manier om naast uw inkomen extra bij te verdienen. Omdat dit vaak over 1 opdracht gaat en dus makkelijk in te plannen. Voor eerlijk en betrouwbaar freelance werk kunt u terecht op bekende sites zoals Freelance.nl, Hoofdkraan.nl en 12Freelance.nl. Bij het uitzendbureau zoals Randstad, Monster, Werk.nl, Jooble NL, Jooble en Jobtrack zijn regelmatig vacatures te vinden voor online banen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.