Mag een bewindvoerder een media abonnement laten afsluiten?

Ik wil graag mijn zoon van 14, een abonnement geven op zijn mobiel. Mag een bewindvoerder een media abonnement laten afsluiten? En mag hij de kinderbijslag gebruiken voor schulden af te betalen? Mag een bewindvoerder een media abonnement laten afsluiten? Iemand die onder bewind staat kan nog altijd abonnementen of overeenkomsten afsluiten. Door het afsluiten van een nieuw abonnement komt er een maandelijkse extra vaste last bij, waardoor de bewindvoerder geen toestemming zal geven. Met het bedrag voor de kosten kunt u ook een schuld aflossen. Wanneer u vraagt aan uw bewindvoerder om een telefoonabonnement voor uw zoon af te Lees het gehele artikel →

Gerechtsdeurwaarder

Ik heb inmiddels een tweede herinnering en een brief waarin staat dat ze het gaan overdragen aan een deurwaarder. Ook heb ik een bevestiging van beëindiging per april 2015 binnengekregen terwijl het in 2013 al is opgezegd. Ik wordt hier behoorlijk zenuwachtig van. Wat moet ik nu?

Mislukt minnelijk traject

Ik ben door een scheiding en met verlies het verkopen van mijn huis, in de schulden geraakt. Ik dacht dat we allebei de helft zouden moeten betalen. Maar omdat ik als enige een baan heb is dat dus niet zo. Schuldhulpverlening leek de enige uitweg. Helaas heb ik gisteren gehoord dat het minnelijk traject niet gaat lukken. Zijn er dan nog andere opties dan WSNP? Welke mogelijkheden na mislukken minnelijk traject?

Hoeveel mag een schuldhulpverlener vragen?

Hoeveel mag een schuldhulpverlener vragen? Bij de meeste organisaties is de financiële hulp gratis. Er is een verbod vastgesteld in de wet dat er niet tegen betaling ondersteuning en begeleiding van schuldhulpverlening mag plaats vinden. Dit mag alleen voor schulden die geheel of gedeeltelijk voortvloeien uit krediettransacties, zoals leningen en rood standen, schulden vanwege telefoonabonnementen met inbegrepen telefoontoestel.

Schuldsanering is een succesvol middel bij schulden of niet

Schuldsanering is een succesvol middel bij schulden of niet . Het kenniscentrum zocht voor u uit hoe succesvol de schuldsanering is. Pas geleden was er in het nieuws dat de schuldsanering een succesvol middel is om van uw schulden af te komen. Het artikel is erg tegenstrijdig met de feiten zoals deze stonden in andere onderzoek naar schulden. Het kenniscentrum is daarom een onderzoek begonnen. Het onderzoek naar schulden en schuldhulpverlening in Nederland is uitgevoerd aan de hand van de onderzoeksresultaten van de onderzoeksrapporten van WSNP, CBS, BKR, GKB, NVVK, en Hogeschool Utrecht die de afgelopen weken zijn gepubliceerd.

Meer aandacht voor spookjongeren problematiek nodig

Meer aandacht voor spookjongeren problematiek nodig. Het onderstaande artikel is een goed voorbeeld waarom financiële opvoeding erg belangrijk is. Wat is de definitie van spookjongeren? Dit zijn jongeren, tussen de 18 en 26 jaar, die wel een woning hebben maar niet staan ingeschreven in de basisregistratie. Hierdoor is het niet mogelijk een opleiding te volgen, een zorgverzekering af te sluiten en/of toeslagen te ontvangen. Van welk aantal ‘spookjongeren’ in heel Nederland gaat u uit? In Nederland zijn er nog geen precieze cijfers te vinden over hoeveel jongeren dit zijn. Uit het onderzoek van het kenniscentrum gaat het om naar schattingen Lees het gehele artikel →

budgetcoach

Een budgetcoach treedt op als (tijdelijke) steun en toeverlaat en creëert overzicht in de inkomsten en uitgaven. Daarnaast onderzoekt de budgetcoach of de cliënt ergens ‘geld laat liggen’. Naast het vinden van oplossingen is het de bedoeling dat u zelfstandig leert om orde op zaken te houden. De werkzaamheden van een budgetcoach zijn met preventieve budgetbegeleiding gericht op het voorkomen van financiële problemen. Wat is een budgetcoach? Een budgetcoach is een gediplomeerd persoon die u ondersteuning bied bij administratieve en boekhoudkundige zaken. Om weer orde aan te brengen in de financiële situatie.

Schulden bespreekbaar maken

Bespreekbaar maken van schulden om schulden op te lossen In Nederland is het praten over schulden nog steeds gesprek van de dag, terwijl 70% van alle inwoners een betalingsachterstand heeft. Veel mensen durven er niet over te praten met hulpverleners of bekenden, waardoor er gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Het is er belangrijk om de taboe te doorbreken en uw schulden herkennen en bespreekbaar te maken om deze op te lossen. Hoe komt het dat er een taboe is op schulden? Vaak omdat het een persoonlijke situatie is over geld zaken die u niet bespreek met anderen, vaak uit schaamte. Er zijn Lees het gehele artikel →

Postblokkade

Ik zit in de wsnp sinds mei-2015 en heb een postblokkade van 13 maanden. Ik kreeg een brief van de bewindvoerder dat mijn post wordt gescand en naar mijn email adres word gestuurd of een dat er kopie van gemaakt word en deze naar mij word toe gestuurd. Binnen 3 maanden moet ik de post op halen bij hun kantoor, anders word de originele post vernietigd. Mag een bewindvoerder mijn post vernietigen?

Jongeren en schulden

Een minderjarige kan schulden maken Met een goede financiële opvoeding kunt uw schulden van uw kinderen voorkomen, dit begint  met duidelijke regels. Zoals regels over waar het geld aan besteed gaat worden en wat als er over het beltegoed word gegaan? Scholieren Uit het Nibud onderzoek: 31 % van de 12-jarigen leent soms of vaak geld. 45 % van de 15-en 16-jarigen leent soms of vaak geld. 42 % van de scholieren leent wel eens geld.

SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje is een initiatief van de landelijke kerken in Nederland als antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. De vrijwilligers komen bij u aan huis om te helpen de zaken op orde te stellen, leren hoe u ook in de toekomst uw financiële huishouding gezond kan houden. De hulpverleners geven u geen geld om uw schulden af te lossen, maar zijn er voor de mentale steun, door u de weg te wijzen om erger te voorkomen, helpt u met boekhouden, maar vooral met de grip erop te houden, helpt u met terugkijken van grip op uw knip en helpt u om weer de Lees het gehele artikel →