Voeding

Door de klachten van stress, paniek, angst word u eetlust minder of juist vergroot. Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan een gezond eetpatroon, door vaste eetmomenten in te plannen op een dag. Het is beter 5x iets minder te eten, dan 3x per dag te eten. Door 5x te eten, zijn er minder momenten waarop uw wilt gaan bunkeren.

Gezond naar school

Waar moet een goed ontbijt aan voldoen? Een goed ontbijt is gevarieerd, is gezond en zorgt voor een goede start van de dag. Voor een goed onbijt heeft u uit elk vak van de schijf van 5 nodig. Volkoren brood is een must voor kinderen. In volkoren brood zitten voldoende koolhydraten, vezels, vitamine en mineralen voor een goede start boordevol energie. Bovendien vult het de maag en geeft het een vol gevoel tot de lunch. Witbrood daarentegen bevat dit allemaal niet en zorgt juist voor een dip gedurende de ochtend.

Mineralen

Mineralen zijn net als de vitaminen stoffen die chemische reacties in het lichaam uit te laten voeren. Mineralen zorgen voor het herstel van lichaamscellen. Ze komen uit een dode natuur: water en aarde. Ze worden door planten opgenomen uit aarde en water. Door dieren uit planten en water.

Vitamine

Vitamine en mineralen zijn belangrijke stoffen die het lichaam nodig heeft voor goed hun werk kunnen doen, voeren herstelwerkzaamheden uit en hebben invloed op je hormonen. De regels is hoe meer kleur op uw bord, hoe meer verschillende vitaminen en mineralen u binnenkrijgt.

Overgewicht

Een gezonde levensstijl is niet zo lastig als u misschien zou denken zie het als een ouderwetse weegschaal.  Slaat deze in balans? Aan de ene kant het gezond eten aan de andere kant het ongezonde. Overgewicht is een verstoring van de balans, te veel ongezond, dus weegschaal staat een kant hoog. Door dit aan te passen en gezonder te gaan leven komt de balans weer terug. Hoe meer balans, hoe gezonder. Wat is obesitas?

Hoe kunt besparen op verse producten?

Hoe kunt u besparen op verse producten? We verspillen elk jaar € 155 per persoon aan voedsel. Met www.kliekipedia.nl loop u minder naar uw kliko. Door foldertjes uitpluizen maakt boodschappen 33 procent goedkoper. Met de onderstaande adviezen en de overige minimaal 1001 bespaartips kunt u tot wel duizenden euro’s besparen. Op de markt of bij de boer Koop verse producten op de markt of in de aanbieding. Producten  rechtstreeks van de boer zijn vaak nog goedkoper dan op de markt. Aan het einde van de dag zijn groente en fruit vaak goedkoper op de markt. Verse producten kunt u ook Lees het gehele artikel →

Emotie eter

Eten en voeding is de belangrijkste energiebron van het lichaam, als een motor van een auto die zonder benzine niet zal rijden. Maar door de verkeerde benzine zal uw auto niet rijden. Zo werkt het lichaam ook met verkeerde voeding blokkeert uw lichaam en word u sneller ziek, door gezonde voeding voelt u zich beter en gezonder.