structuur

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen

Structuur geeft  houvast en vergroot hun gevoel van veiligheid en zekerheid. Personen die zich veilig en zeker voelen, voelen zich vrij om op onderzoek uit te gaan. Maar hoe zorgt u ervoor dat u aan de ene kant grenzen stelt en aan de andere kant flexibel kunt zijn? Continue reading “structuur”

Dagelijks stress is niet gezond voor het lichaam en het dagelijks leven. De stress coach helpt u de stress te begrijpen en aan te pakken op een eenvoudige simpele manier.

Read more...

motiveren

Motiveren Motivatie is de reden waarom u iets wel zal doen bij verandering,. Er zijn 2 manieren om u te motiveren dit kan door zelf motivatie of door dat een ander persoon u motiveert. Stap 1 Signalen herkennen, oplossen Zelf motivatie/Intrinsieke motivatie komt van binnenuit het lichaam, uw krijgt gedachten en bepaald gevoel, wat kan […]

Read more...

Pictogrammen

Wat is het? Pico plaatjes worden veel al gebruik bij het maken van een dagschema voor kinderen met autisme of adhd. Het is een manier om kinderen te helpen en te ondersteunen in de dagelijkse structuur aan de hand van een vast patroon afgebeeld in plaatjes. Voor kinderen is het erg overzichtelijk en duidelijk en […]

Read more...

mindmap

Wat is het?

Een mindmap is een overzicht van woorden die aan elkaar zitten door middel van lijnen.  Een mindmap is een schema die is opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes. Een mindmap ziet eruit als een boom met diverse takken, verbindingen, tussen woorden. In het midden staat het hoofdthema en hieraan komen sub en sub sub thema’s. Het kan ook vergeleken worden met een tag cloud waar woorden naar belangrijkheid groot of klein zijn. Een mindmap kunt u vergelijken met een woord spin een woord met diverse takken die een tekst makkelijker te begrijpen maakt. In het midden van de mindmap staat het belangrijkste woord met daaraan lijnen die woorden met elkaar verbinden. Continue reading “mindmap”

Read more...