termijnbedrag

Wat is een termijnbedrag? Een termijnbedrag is een vast bedrag wat u maandelijks betaald aan de energieleverancier voor de verwachte verbruikerskosten. Door een maandelijks hogere bedrag spaart u het geld om uw jaarafrekening te betalen. Het termijnbedrag bestaat uit de kosten voor stroom en/of gas, kosten voor het gebruik van het netwerk, de meetkosten, overheidsheffingen en de btw.

Onverzekerd

Nederland telde vorig jaar bijna 12.500 onverzekerden vanwege hun levensovertuiging. Gemoedsbezwaarden zijn mensen die op grond van hun geloof of levensovertuiging bezwaren hebben tegen het afsluiten van een zorgverzekering. Gemoedsbezwaarden geen premie betalen. Zij betalen een bijdrage vervangende belasting voor kosten van medische zorg. Wat houdt de verzekeringsplicht en acceptatieplicht in?

Sociale verzekeringen

Wat zijn de sociale verzekeringen? Dit zijn premies die geheven worden in verband met sociale verzekeringen, dat wil zeggen verzekeringen die voor de verzekerden in beginsel een wettelijk verplicht karakter hebben en van rechtswege gelden. Sociale premies zijn net als belastingen veelal wettelijk verplicht. Sociale verzekeringen (en daarmee sociale premies) zijn in veel landen ingevoerd in de 19de en vooral 20ste eeuw. Het type sociale verzekeringen en de hoogte van de sociale premies verschilt sterk van land tot land.

Premieachterstand

Ik ben 1 maand te laat met het betalen van mijn premie voor de ziektekosten, wat nu? 1 maand premieachterstand is al schulden en u moet voorkomen dat de schulden verder oplopen. het kan al grote gevolgen hebben. Een maand achterstand lijkt niet veel maar hierdoor komt u verder achter te lopen en dit betekend dat u 1 maand zo wel de maandelijkse premie plus de achterstallig premie moet betalen.

Hoe kunt u besparen op de koelkast?

Hoe kunt u besparen op vriezer of koelkast? Met de onderstaande adviezen en de overige minimaal 1001 bespaartips kunt u tot wel duizenden euro’s besparen. Hoeveel kost een oud model koelkast? I.v.m. energieverbruik kan vervanging lonen, ook wanneer ze nog prima werken. Vervang u oude koelkast voor een A-merk en bespaar €50 per jaar! Kies een apparaat met een laag energieverbruik, te herkennen aan energielabel A+++ Een nieuwe koelkast met een a*** kost u jaarlijks €35,- ter vergelijking kost een koelkast van 25 jaar oud u jaarlijks € 70,- het dubbele.

Een mobiele telefoon, prepaid of vaste telefoon

Een mobiele telefoon, prepaid of vaste telefoon? De voordelen van een mobiel abonnement kunnen zijn dat u altijd bereikbaar bent en u zelf altijd kunt bellen. Dit is vaak wel tegen hogere kosten als een vaste telefoon,  vooral bij het bellen van informatienummers. Ik zou u aanraden en kleine mobiele abonnement te nemen op uw telefoon omdat u niet veel belt en alleen bereikbaar wilt zijn. Hiervoor heeft u geen grote bel bundel nodig. De allereerste mobiele telefoon voor uw zoon of dochter. Dit is weer een stap verder in de financiële opvoeding. Het is verstandig uw kind te leren Lees het gehele artikel →

Huurcontract

Wat is een huurcontract? Een huurcontract is een huurovereenkomst met een woningbouw. Hier staat in afspraken die huurder en verhuurder aan het begin van een huurperiode met elkaar hebben gemaakt. Wat staat er in een huurcontract? In een huurcontract staat onder meer: wie de huurder is; wie de verhuurder is; De tijdsduur; de huurprijs (all-in of uitgesplitst in kale huur en servicekosten); de hoogte van de borg; het adres en een omschrijving van het gehuurde (zoals hoeveel kamers, woonkamer, badkamer, tuin);

Rekenhuur

Wat is rekenhuur? Rekenhuur is een term uit van de belastingdienst voor het aanvragen van de huurtoeslag ook wel de netto huur. Het is de kale huur plus servicekosten zoals lift, verlichting, schoonmaakkosten, huismeester en gemeenschappelijke ruimten. Wat is het verschil tussen bruto huur en rekenhuur? De bruto huur betreft het totale bedrag dat u voor de woning moet betalen. De rekenhuur betreft de kale huur plus een bedrag aan subsidiabele servicekosten.

Klantenservicenummers

Voor bestaande klanten mag vanaf juni 2014 geen dure telefoonnummers worden gebruikt voor een service. Vanaf deze datum betaald u maximaal € 1,- per gesprek bovenop de normale kosten. Hoe waren de belkosten voor een klantenservice? Vaak word er gebruik gemaakt van een duur 0900 nummer met kosten per gesprek en daarnaast kosten voor mobiel bellen. bedrijven maken vaak een verschil tussen klanten met garantie op een product en klanten waar de garantie is verlopen. De mensen zonder garantie betalen dan uiteindelijk meer voor dezelfde service.

sluipverbruk

Hoe kunt u besparen op sluipverbruik? Wist u dat u jaarlijks ruim 400 kWh aan sluipverbruik in huis kwijt bent? Onnodig! Zet apparaten uit en bespaar zo’n 6%, dit staat gelijk aan 100 euro per jaar! Tot 10% van het elektriciteitsverbruik in de woning is sluipverbruik zoals  lampjes, tijdsaanduidingen die op stand-by staan en dus nog steeds stroom verbruiken. Let bij aanschaf van nieuwe apparaten op het sluipverbruik. Sluipverbruik kunt u niet helemaal voor komen door dat er altijd apparaten zijn die  klokjes, digitale cijfers of letters en lampjes hebben wanneer u deze uitschakelt dan zijn de instelling terug op Lees het gehele artikel →

Vaste lasten plan

Weet u hoeveel u maandelijks betaald aan uw vaste lasten? Wanner u hier een vaste lasten plan van maakt weet u hoeveel u maandelijks uitgeeft en hoeveel u maandelijks te besteden heeft en waar u eventueel kunt besparen. Doordat u weet wat u weet wanneer maandelijks de kosten worden afgeschreven, weet u ook precies wanneer er voldoende saldo op uw rekening moet staan, door u dit weet kunt u schulden voorkomen. Ook is belangrijk het plan regelmatig bij te werken, door het goed op orde te houden en het goed in te plannen kunt u veel financiële problemen voorkomen Hoe Lees het gehele artikel →