Betaal nooit voor digid en of toeslagen

Het aanvragen van toeslagen Om het aanvragen van de toeslagen makkelijk te maken zijn er websites die dit tegen betaling voor u willen regelen. Hier vult een paar gegevens in en uw aanvraag word gecontroleerd en verstuurd. Binnen 4 of 8 weken is de aanvraag rond en word er een besluit genomen.  Er zijn diverse websites die dit voor u willen doen, in ons voorbeeld nemen we de website van toeslagenaanvraag.nl onder de loep. Zoals de website naam al zegt kunt u hier de zorgtoeslag en huurtoeslag aanvragen.

Ik ga scheiden wat moet ik regelen voor mijn toeslagen?

Ik ga scheiden wat moet ik regelen voor mijn toeslagen? Een scheiding heeft gevolgen voor uw toeslagen. Doordat u inkomen minder word kan het zijn dat u meer toeslag ontvangt. Staat de toeslag op de naam van uw partner, dan moet u zelf opnieuw de toeslag aanvragen. Staat de toeslag op uw naam dan word er door de belastingdienst een nieuwe berekening gemaakt. Door de scheiding heeft u geen toeslagpartner meer en worden de toeslagen niet meer als 1 gestort op uw rekening. Het inkomen bestaat alleen uit uw eigen inkomen, het inkomen van uw ex telt niet meer mee, Lees het gehele artikel →

Individuele inkomenstoeslag

Wat is de individuele inkomenstoeslag? De individuele inkomenstoeslag is de vervanger van de langdurigheidstoeslag. De toeslag is voor mensen die voor langere tijd op minima niveau en net iets boven de bijstandsnorm. De toeslag kunt u jaarlijks kunt u een aanvragen. Wat is het verschil tussen de langdurigheidstoeslag en de individuele inkomenstoeslag?

Zorgtoeslag

Wat is de zorgtoeslag? De zorgtoeslag is een tegemoetkoming (toeslag) voor de premie van de ziekenfondsverzekering. In Nederland is iedereen van 18 jaar en ouder verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiervoor betaald men verplicht zorgpremie. Vanuit de  belastingdienst kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor de premie te betalen. Deze toeslag heet zorgtoeslag.