Betaal nooit voor digid en of toeslagen

Het aanvragen van toeslagen Om het aanvragen van de toeslagen makkelijk te maken zijn er websites die dit tegen betaling voor u willen regelen. Hier vult een paar gegevens in en uw aanvraag word gecontroleerd en verstuurd. Binnen 4 of 8 weken is de aanvraag rond en word er een besluit genomen.  Er zijn diverse websites die dit voor u willen doen, in ons voorbeeld nemen we de website van toeslagenaanvraag.nl onder de loep. Zoals de website naam al zegt kunt u hier de zorgtoeslag en huurtoeslag aanvragen.

Belastingaangifte

Elk jaar krijgt u in januari een brief van de belastingdienst voor aangifte van uw inkomsten belasting, deze brief wordt ook wel een aangifte brief genoemd. Wanneer u een brief heeft ontvangen bent u verplicht u aangifte te doen voor 1 april, in juli krijgt u van de belastingdienst een bericht of u moet bijbetalen of geld terug krijgt. Doe ruim op tijd uw digitale belastingaangifte en voorkom dat u niet kunt inloggen. Als u aangifte doet via de website van de Belastingdienst, wacht deze maand dan niet tot het laatste moment. De belastingdienst verwacht in de laatste week van Lees het gehele artikel →

belastingdienst samenwonen

samenwonen belastingdienst In dec. 2013 hebben mijn partner en ik getekend voor een nieuwbouwhuis incl. samenlevingscontract. In dec. 2014 zijn wij er gaan wonen en hebben ons via de gemeente ons ingeschreven op dit adres. Nu ben ik erachter gekomen dat ik dus al die jaren onterecht zorgtoeslag ontvang. Omdat wij samen te veel verdienen om dit te krijgen. Alleen vanaf wanneer moet ik nu bij de belastingdienst aangeven dat wij samenwonen. Is dat dec 2013 de datum van het samenlevingscontract of dec. 2014 de datum van ingeschreven woonadres bij gemeente?

Rekenhuur

Wat is rekenhuur? Rekenhuur is een term uit van de belastingdienst voor het aanvragen van de huurtoeslag ook wel de netto huur. Het is de kale huur plus servicekosten zoals lift, verlichting, schoonmaakkosten, huismeester en gemeenschappelijke ruimten. Wat is het verschil tussen bruto huur en rekenhuur? De bruto huur betreft het totale bedrag dat u voor de woning moet betalen. De rekenhuur betreft de kale huur plus een bedrag aan subsidiabele servicekosten.

Ik ga scheiden wat moet ik regelen voor mijn toeslagen?

Ik ga scheiden wat moet ik regelen voor mijn toeslagen? Een scheiding heeft gevolgen voor uw toeslagen. Doordat u inkomen minder word kan het zijn dat u meer toeslag ontvangt. Staat de toeslag op de naam van uw partner, dan moet u zelf opnieuw de toeslag aanvragen. Staat de toeslag op uw naam dan word er door de belastingdienst een nieuwe berekening gemaakt. Door de scheiding heeft u geen toeslagpartner meer en worden de toeslagen niet meer als 1 gestort op uw rekening. Het inkomen bestaat alleen uit uw eigen inkomen, het inkomen van uw ex telt niet meer mee, Lees het gehele artikel →

Kindgebonden budget

Wat is kindgebonden budget? Dit is een tegemoetkoming van de belastingdienst om ouders te ondersteunen in de kosten voor kinderen tot 18 jaar. Hoe hoog is de kindergebonden budget? De toeslag krijgt u naast de kinderbijslag en is het bedrag inkomensafhankelijk. Hoe hoger uw inkomen, hoe minder kindgebonden budget u krijgt. Het bedrag van de kinderbijslag staat los van het bedrag dat u ontvangt van het kindgebonden budget.

Individuele inkomenstoeslag

Wat is de individuele inkomenstoeslag? De individuele inkomenstoeslag is de vervanger van de langdurigheidstoeslag. De toeslag is voor mensen die voor langere tijd op minima niveau en net iets boven de bijstandsnorm. De toeslag kunt u jaarlijks kunt u een aanvragen. Wat is het verschil tussen de langdurigheidstoeslag en de individuele inkomenstoeslag?

Zorgtoeslag

Wat is de zorgtoeslag? De zorgtoeslag is een tegemoetkoming (toeslag) voor de premie van de ziekenfondsverzekering. In Nederland is iedereen van 18 jaar en ouder verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiervoor betaald men verplicht zorgpremie. Vanuit de  belastingdienst kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor de premie te betalen. Deze toeslag heet zorgtoeslag.