Incassokosten

Wat zijn incassokosten? Dit zijn kosten die u moet betalen bovenop de factuur die u nog niet heeft betaald. De factuur is overgenomen door incassobureau.Controleer altijd een incassobrief of de berekende incassokosten terecht zijn en niet te hoog zijn.

Premieachterstand

Ik ben 1 maand te laat met het betalen van mijn premie voor de ziektekosten, wat nu? 1 maand premieachterstand is al schulden en u moet voorkomen dat de schulden verder oplopen. het kan al grote gevolgen hebben. Een maand achterstand lijkt niet veel maar hierdoor komt u verder achter te lopen en dit betekend dat u 1 maand zo wel de maandelijkse premie plus de achterstallig premie moet betalen.

Aanmaning

Wat is een aanmaning? Een aanmaning word ook wel een betalingsherinnering genoemd. Een aanmaning is een mededeling waarin een schuldeiser de schuldenaar verzoekt of sommeert om zijn verplichting na te komen. Het is een herinnering van een nog niet betaalde rekening. Een aanmaning wordt verzonden als de factuur niet binnen de afgesproken termijn wordt betaald.

Betalingsachterstand

Betalingsachterstanden in Nederland Op dit moment hebben 2 miljoen huishoudens een betalingsachterstand, volgens de rijksoverheid. Het Nibud schrijft hierover 1 op de 5 , 20% van de 18-24 jarige heeft een betalingsachterstand van meer dan 2500 euro, 41% heeft schulden onder de 100 euro. In de leeftijd van 12-14 jaar heeft 12% geld te kort. De 2 meest voorkomende betalingsachterstanden zijn openstaande rekeningen bij zorgverzekeraars en boetes en achterstanden bij de belastingdienst.