Incassokosten

Wat zijn incassokosten? Dit zijn kosten die u moet betalen bovenop de factuur die u nog niet heeft betaald. De factuur is overgenomen door incassobureau.Controleer altijd een incassobrief of de berekende incassokosten terecht zijn en niet te hoog zijn.

Nabestaande administratie

Het is niet het eerste het beste onderwerp waar vaak over gesproken word, maar toch is het belangrijk om te weten wat de wensen van uw partners zijn en dat u weet wat er geregeld moet worden aan administratie. Wanneer er u even de tijd voor neemt en alle papieren verzameld en wanneer u dit overzichtelijk opbergt in 1 map, heeft de nabestaande direct alles bij de hand en kan alles in 1x goed geregeld worden. De administratie is op dat moment niet het gene waar u zich heel druk over wilt maken.

Betaal nooit voor digid en of toeslagen

Het aanvragen van toeslagen Om het aanvragen van de toeslagen makkelijk te maken zijn er websites die dit tegen betaling voor u willen regelen. Hier vult een paar gegevens in en uw aanvraag word gecontroleerd en verstuurd. Binnen 4 of 8 weken is de aanvraag rond en word er een besluit genomen.  Er zijn diverse websites die dit voor u willen doen, in ons voorbeeld nemen we de website van toeslagenaanvraag.nl onder de loep. Zoals de website naam al zegt kunt u hier de zorgtoeslag en huurtoeslag aanvragen.

Geld lenen

Een lening afsluiten waar moet u rekening mee houden? Rood bij de bank komt veel voor. Het is makkelijk om een krediet aan te vragen en zo een rekening te betalen. Bij vele banken kunt u dan tot €1000,- in het rood staan, dit lijkt een goed, maar u staat wel in het rood. Het blijft niet bij de €1000 euro die u terug betaald uiteindelijk bataalt u bijna het dubbele terug door de rente. Op uw 30e heeft u deze lening afgesloten. Dan heeft u over 10 jaar €1800.- betaald voor €1000.-. Over 20 jaar €3600.- voor €1000.-. Over Lees het gehele artikel →

identiteitdiefstal

Identiteitsdiefstal Identiteitsdiefstal gebeurt zo vaak dat het als “het snelst groeiende criminaliteit probleem van Amerika” word gezien. In Amerika word er jaarlijks bij 10 miljoen mensen hun persoonlijke gegevens gestolen. In Nederland word elke drie seconden een identiteit gestolen. Bij deze diefstal stelen dieven informatie zoals de namen, adressen, sofinummers (BSN), bankgegevens, creditcardnummers en andere persoonlijke gegevens. Door te leren hoe u uw gegevens kunt beschermen tegen deze dieven is een eerste stap tegen een aanval op uw finaciële welzijn.

termijnbedrag

Wat is een termijnbedrag? Een termijnbedrag is een vast bedrag wat u maandelijks betaald aan de energieleverancier voor de verwachte verbruikerskosten. Door een maandelijks hogere bedrag spaart u het geld om uw jaarafrekening te betalen. Het termijnbedrag bestaat uit de kosten voor stroom en/of gas, kosten voor het gebruik van het netwerk, de meetkosten, overheidsheffingen en de btw.

Belastingaangifte

Elk jaar krijgt u in januari een brief van de belastingdienst voor aangifte van uw inkomsten belasting, deze brief wordt ook wel een aangifte brief genoemd. Wanneer u een brief heeft ontvangen bent u verplicht u aangifte te doen voor 1 april, in juli krijgt u van de belastingdienst een bericht of u moet bijbetalen of geld terug krijgt. Doe ruim op tijd uw digitale belastingaangifte en voorkom dat u niet kunt inloggen. Als u aangifte doet via de website van de Belastingdienst, wacht deze maand dan niet tot het laatste moment. De belastingdienst verwacht in de laatste week van Lees het gehele artikel →

Huishoudgeld

Voor welke kosten is het huishoudgeld bedoeld? Het huishoudgeld is het bedrag wat overblijft na het opstellen van uw budgetplan. De vaste lasten zijn dan al betaald, een overzicht kunt u maken met het budgetplan werkblad. Een ander woord voor huishoudgeld is ook wel leefgeld. Zoals het woord het al zegt moet van dit bedrag alles in het huishouden en verzorging gekocht worden.

Onverzekerd

Nederland telde vorig jaar bijna 12.500 onverzekerden vanwege hun levensovertuiging. Gemoedsbezwaarden zijn mensen die op grond van hun geloof of levensovertuiging bezwaren hebben tegen het afsluiten van een zorgverzekering. Gemoedsbezwaarden geen premie betalen. Zij betalen een bijdrage vervangende belasting voor kosten van medische zorg. Wat houdt de verzekeringsplicht en acceptatieplicht in?

Alimentatie niet ontvangen

Hallo Mijn ex heeft in februari en in april geen alimentatie betaald voor mijn dochter. Ik heb het hem al een paar keer verteld maar hij ontwijkt het. Wat kan ik gaan doen? Bij ongeveer 3/4 van alle alimentatiebeschikkingen op een gegeven moment problemen met de betaling. Kiezen voor geen alimentatie is minder stressvol doordat u geen rechtszaken hoeft te voeren en het geld op te eisen, maar kan zorgen voor financiële problemen. Waarom word vaak de alimentatie niet ontvangen?

belastingdienst samenwonen

samenwonen belastingdienst In dec. 2013 hebben mijn partner en ik getekend voor een nieuwbouwhuis incl. samenlevingscontract. In dec. 2014 zijn wij er gaan wonen en hebben ons via de gemeente ons ingeschreven op dit adres. Nu ben ik erachter gekomen dat ik dus al die jaren onterecht zorgtoeslag ontvang. Omdat wij samen te veel verdienen om dit te krijgen. Alleen vanaf wanneer moet ik nu bij de belastingdienst aangeven dat wij samenwonen. Is dat dec 2013 de datum van het samenlevingscontract of dec. 2014 de datum van ingeschreven woonadres bij gemeente?

Sociale verzekeringen

Wat zijn de sociale verzekeringen? Dit zijn premies die geheven worden in verband met sociale verzekeringen, dat wil zeggen verzekeringen die voor de verzekerden in beginsel een wettelijk verplicht karakter hebben en van rechtswege gelden. Sociale premies zijn net als belastingen veelal wettelijk verplicht. Sociale verzekeringen (en daarmee sociale premies) zijn in veel landen ingevoerd in de 19de en vooral 20ste eeuw. Het type sociale verzekeringen en de hoogte van de sociale premies verschilt sterk van land tot land.