Incassokosten

Wat zijn incassokosten? Dit zijn kosten die u moet betalen bovenop de factuur die u nog niet heeft betaald. De factuur is overgenomen door incassobureau.Controleer altijd een incassobrief of de berekende incassokosten terecht zijn en niet te hoog zijn.

Geld lenen

Een lening afsluiten waar moet u rekening mee houden? Rood bij de bank komt veel voor. Het is makkelijk om een krediet aan te vragen en zo een rekening te betalen. Bij vele banken kunt u dan tot €1000,- in het rood staan, dit lijkt een goed, maar u staat wel in het rood. Het blijft niet bij de €1000 euro die u terug betaald uiteindelijk bataalt u bijna het dubbele terug door de rente. Op uw 30e heeft u deze lening afgesloten. Dan heeft u over 10 jaar €1800.- betaald voor €1000.-. Over 20 jaar €3600.- voor €1000.-. Over Lees het gehele artikel →

identiteitdiefstal

Identiteitsdiefstal Identiteitsdiefstal gebeurt zo vaak dat het als “het snelst groeiende criminaliteit probleem van Amerika” word gezien. In Amerika word er jaarlijks bij 10 miljoen mensen hun persoonlijke gegevens gestolen. In Nederland word elke drie seconden een identiteit gestolen. Bij deze diefstal stelen dieven informatie zoals de namen, adressen, sofinummers (BSN), bankgegevens, creditcardnummers en andere persoonlijke gegevens. Door te leren hoe u uw gegevens kunt beschermen tegen deze dieven is een eerste stap tegen een aanval op uw finaciële welzijn.

Alimentatie

Hallo Mijn ex heeft in februari en in april geen alimentatie betaald voor mijn dochter. Ik heb het hem al een paar keer verteld maar hij ontwijkt het. Wat kan ik gaan doen? Bij ongeveer 3/4 van alle alimentatiebeschikkingen op een gegeven moment problemen met de betaling. Kiezen voor geen alimentatie is minder stressvol doordat u geen rechtszaken hoeft te voeren en het geld op te eisen, maar kan zorgen voor financiële problemen. Waarom word vaak de alimentatie niet ontvangen?

Belastingdienst

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen Om het aanvragen van de toeslagen makkelijk te maken zijn er websites die dit tegen betaling voor u willen regelen. Hier vult een paar gegevens in en uw aanvraag word gecontroleerd en verstuurd. Binnen 4 of 8 weken is de aanvraag rond en word er een besluit genomen.  Er zijn diverse websites die dit voor u willen doen, in ons voorbeeld nemen we de website van toeslagenaanvraag.nl onder de loep. Zoals de website naam al zegt kunt u hier de zorgtoeslag en huurtoeslag aanvragen. Het klinkt erg mooi en handig dat voor u de toeslagen Lees het gehele artikel →

Sociale verzekeringen

Wat zijn de sociale verzekeringen? Dit zijn premies die geheven worden in verband met sociale verzekeringen, dat wil zeggen verzekeringen die voor de verzekerden in beginsel een wettelijk verplicht karakter hebben en van rechtswege gelden. Sociale premies zijn net als belastingen veelal wettelijk verplicht. Sociale verzekeringen (en daarmee sociale premies) zijn in veel landen ingevoerd in de 19de en vooral 20ste eeuw. Het type sociale verzekeringen en de hoogte van de sociale premies verschilt sterk van land tot land.

Nettoloon

Wat is nettoloon? Nettoloon is het loon dat u gestort krijgt op uw rekening. Hier zijn de kosten van premies voor sociale verzekeringen, zoals voor werkloosheid, zorgverzekeringswet, ziekte en arbeidsongeschiktheid af. Nettoloon is brutoloon min alle belasting en premies. In tegenstelling tot het brutoloon is het nettoloon daarmee het bedrag dat de werknemer daadwerkelijk van de werkgever uitbetaald krijgt.

Hoe kunt u omgaan met een lager budget?

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen Pas op voor impulsaankopen. Ga zoveel mogelijk terug naar alleen de basis. Hoe meer u kunt bezuinigen hoe meer u overhoud. Bedenk van de voren minimaal 2x na voor uw iets koopt. Dit voorkomt dat u impulsaankopen doet die u eigenlijk beter niet had kunnen doen. Bekijk altijd nog een keer uw winkelmand met uw boodschappen voor uw naar de kassa gaat en controleer de kassabon achteraf. Hierop komen regelmatig onjuist heden voor.

UWV

Wanneer ik bijverdien in sept. en dit krijg uitbetaald in okt. zijn deze inkomsten dan voor de maand sept. bij het UWV Inkomstenformulier? Ik heb in de maand september gewerkt en krijg dit in de maand oktober uitbetaald. Nou moet ik mijn Inkomstenformulier WW invullen. Zijn mijn inkomsten dan in de maand september 0 euro?

Jongeren en schulden

Een minderjarige kan schulden maken Met een goede financiële opvoeding kunt uw schulden van uw kinderen voorkomen, dit begint  met duidelijke regels. Zoals regels over waar het geld aan besteed gaat worden en wat als er over het beltegoed word gegaan? Scholieren Uit het Nibud onderzoek: 31 % van de 12-jarigen leent soms of vaak geld. 45 % van de 15-en 16-jarigen leent soms of vaak geld. 42 % van de scholieren leent wel eens geld.

Huur

Stap 1 Signalen herkennen, oplossen Een huurcontract is een huurovereenkomst met een woningbouw. Hier staat in afspraken die huurder en verhuurder aan het begin van een huurperiode met elkaar hebben gemaakt. Bij de tijdsduur van het huurcontract staat voor hoelang u een woning huur of dat het voor onbepaalde tijd vanaf een bepaalde datum.