Verhuisschema

Wat is het verhuisschema? Het verhuisschema is een schema waarin u uw triggers kunt vermelden over een verhuizing. Vanaf dat u weet dat u gaat verhuizen kunt u het schema als een lijndraad gebruiken om gezond door de verhuizing te komen, met zo min mogelijks stress, paniek, of angst. Het verhuisschema is voor zowel kinderen als volwassen te gebruiken.

Dagplanning

Een dagplanning is nodig om uw dag zo rustig mogelijk te laten verlopen. maak elke dag een nieuw dagschema en plan activiteiten altijd met een kwartier ruimte er tussen. Zo kunt u bij komen van de activiteit en heeft u 15 minuten om op de plek van bestemming te komen, zo bent u nooit te laat op een nieuwe afspraak.

Dagelijks financieel schema

Wat is een dagplanning? Een dagplanning is een financieel overzicht van uw inkomsten en uitgaven van 1 dag. Hoe vaak maak ik een dagplanning? Een dagplanning van uw inkomsten en uitgaven maakt u elke dag om zo te weten hoeveel u nog te besteden heeft en wat u waaraan heeft uitgegeven. Met het maken van een dagelijkse planning komt u nooit geld te kort.

Geheugen en concentratie schema

Wat is het geheugen en concentratie schema? Met psychische problematiek hebben personen van moeite het geheugen en de concentratie op orde te houden. Geheugenproblemen kunnen problemen geven in het dagelijks functioneren. Het kan zijn dat het u zelf opvalt dat er problematiek speelt of dat uw omgeving het opmerkt. Het geheugen en concentratie schema kan een hulpmiddel zijn bij het weer meer in balans brengen.

Hoe kan ik mijn kind instructies geven?

Wanneer kan ik beginnen met instructie te geven aan mijn  kind? Een goede leeftijd voor het beginnen met regels en instructies, is meestal wanneer ze gaan kruipen. In de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar begint uw kind te begrijpen dat er regels zijn en dat uw kind af en toe instructies krijgt.  Een kind in de leeftijd tussen de 4 en 6 jaar is weet wat hij wel of niet kan doen, wat word goedgekeurd en wat niet.

Structuur, ritme en regelmaat

Voor een kind is het fijn als er duidelijke regels en afspraken zijn. Structuur geeft kinderen houvast en vergroot hun gevoel van veiligheid en zekerheid. Kinderen die zich veilig en zeker voelen, voelen zich vrij om op onderzoek uit te gaan. Maar hoe zorgt u ervoor dat u aan de ene kant grenzen stelt en aan de andere kant flexibel kunt zijn? Kinderen hebben veel structuur en regelmaat nodig. Structuur, regelmaat en ritme zijn erg belangrijk voor kinderen, zijn zorgen voor de rust, orde en een veilig gevoel, omdat de structuur zorgt voor duidelijkheid. Neem regelmatig de regels van het Lees het gehele artikel →

Tandenpoetsen

Voor veel kinderen is tandenpoetsen niet de favoriet. Voordat uw kind in bed ligt moet er nog veel gebeuren. Voor het slapen gaan moet er nog van alles gebeuren. Denk aan tandenpoetsen, kleding in de was doen, pyama aan en wassen. Hoe meer structuur hoe makkelijk het is. Wanneer begint u met poetsen? Bij een kind begint u met poetsen zodra de eerste tanden doorkomen. Bij het doorkomen van de tanden is de mond extra gevoelig, let hier op bij het poetsen. Bij kinderen van 0-1 jaar is het voldoende 1x per dag te poetsen vanaf 2 jaar word aangeraden Lees het gehele artikel →

Trigger schema

Wat is het trigger schema? Een trigger is een prikkel die een positieve en/of negatieve stemming kunnen geven. Triggers zijn er elke dag in geuren en geluiden, de ene persoon heeft er meer last van dan een ander.  De triggers zorgen voor stress/angst en paniek. Door meer balans in de prikkels zijn de personen minder snel overprikkeld. Tijdig Reageren Is Geboden, Gewoon Er Rondom Waarvoor is het schema?

Stressschema

Wat is het stressschema? Personen met PTSS, autisme, ADHD, borderliner, hoogsensitiviteit, burn-out,  ervaren dagelijks veel stress, dit kan komen door een herinnering, een geluid of geur, door drukte of door de gedachten. Stress en onrust een hele dag is zeer vervelend, door het invullen van het schema kunt u leren beter met de stress om te gaan. Waarvoor is het schema?

Pijnschema

Wat is het pijnschema? Personen met psychische en stress gerelateerde problematiek hebben vaak last van hoofdpijnen, hartpijnen en/of rugklachten. Door de vele gedachten hebben personen sneller last van een vol hoofd of een vermoeid hoofd. Door de druk in het hoofd, is de bloedsomloop anders waardoor de kans groter is om hartklachten te krijgen. De rugklachten komen vaak van de vele stress en spanning in het lichaam dat werkt op de spieren. Waarvoor is het schema?

herbelevingsschema

Wat is het herbelevingsschema? Een herbeleving komt vaak voor bij personen met PTSS, het is een filmpje en of foto die in de dachten worden afgespeeld en de persoon ervaart hetzelfde als de situatie toen.  Een herbeleving krijgt u na een nare gebeurtenis. Het schema is gemaakt voor mensen die last hebben en/of voor de twijfelaars van herbelevingen.

Angst schema

Wat is het angstschema? Personen met psychische en stress gerelateerde problematiek hebben bij de signalen angst staan, de angst kan komen door herinneringen aan gebeurtenissen en of personen of door prikkels zoals harde geluiden of onverwachte geluiden. Het angst schema is er voor de mensen die veel last van angst hebben en die het graag meer in balans hierin vinden.

Het BG schema

Wat is het 4 B schema en 5 G schema? Personen met psychische en stress gerelateerde problematiek hebben vaak stemmingswisselingen. Om deze in balans te brengen is het belangrijk deze duidelijk in kaart te hebben en hoe u de wisselingen kunt verminderen en/of voorkomen. Het 4B schema geeft de emoties aan zoals bang, boos, blij en bedroeft en het 5g schema geeft de gevoel aan gebeurtenis, gedachten gevoel, gedrag en gevolg.