suïcidale gedachten

1 Wat is het?

Suïcidale gedachten zijn gedachten die vaak gaan over het niet meer willen leven en wanneer deze aan houden het maken van een plan. Op deze gedachten bestaat nog veel taboe. Het praten over dit onderwerp is voor veel personen zwaar en moeilijk. Voor een ander persoon waar het goed gaat kan het ook heel vreemd overkomen dat een ander persoon dit wil, het is onbegrijpelijk.

De dood hoort bij het leven. Het is niet een onderwerp waar direct over word gepraat, maar toch is wel heel belangrijk. Door het te blijven zien als een taboe, hebben personen met deze gedachten het extra zwaar. Ze kunnen het eigenlijk niet bespreken met een andere, omdat iedereen het een naar onderwerp vind en er vaak van weg loopt of het onderwerp vermijd.

Suïcidale gedachten zijn gedachten die negatief gekleurd zijn en zorgen dat de persoon geen toekomst ziet en geen mogelijkheden meer. De ernst van de gedachten is afhankelijk van de gebeurtenissen in het verleden. Deze gedachten komen vaak voor bij een depressie of psychische problematiek.

De gedachten kunnen zeker de eerste keren zeer zwaar aankomen. Bij sommige personen kan het voorkomen dat het beelden van een begrafenis zijn of dat de hele leven voorbij gaat in negatieve versie, dus alles wat verkeerd gaat. De beelden zijn afhankelijk van de persoon of het alleen gedachten zijn of dat er ook een plan is.

De gedachten lijken of het een film is van gedachten die razend snel door het hoofd gaan of het zijn gedachten die van kwaad tot erger gaan. De gedachten kunnen in eens opkomen als een bliksem maar het kan ook een aanloop tijd hebben zoals bijvoorbeeld steeds negatiever gedachten.

Voor u vriendin kan het erg vervelend en naar zijn deze gedachten te hebben. Ze voelt zich niet goed, heeft een vol hoofd en wil vaak niet veel ondernemen. Vaak is een persoon met deze gedachten depressief en negatief in gedacht of woorden.

3 Behandeling

de gedachten kunnen veranderen door medicatie en gesprekken

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.