suïcidale gedachten naasten

6 naasten

Luistert oor = Het is heel belangrijk dat personen die dicht bij de persoon staan het begrijpen en willen luisteren hoe vaak het onderwerp ook besproken word. Elke keer dat uw vriendin erover begint, is er een extra probleem en is het vorige nog niet verwerkt en zit ze er erg mee. Het is vervelend het vaak te bespreken maar het is hoe u ermee omgaat, hoe zwaar het is. Probeer een belang tussen nu wel en nu even niet.

  1. Vertel dat u zich zorgen maakt en laat dit ook duidelijk merken. Het alleen zeggen en geen actie geeft teleurstelling en minder vertrouwen. Laat weten dat u iets wilt betekenen en vraag wat u kunt doen, wat maakt haar een tikkeltje vrolijker?
  2. Het leven is wél leuk, uw vriendin vind het leven niet leuk, deze zin zorgt ervoor dat u vriendin alle dingen gaat bedenken wat er allemaal niet leuk is. Het leuke en leuke dingen bedenken is heel lastig.
  3. dat mag je echt nooit doen. Deze zin laat uw vriendin bedenken waarom ze dit wel wilt en vergroot de kans op het maken van een plan.

Vraag of iemand een zelfmoordplan heeft en hoe dat plan eruitziet, dus wanneer wat, waar en hoe. Check of het plan uitvoerbaar is. Let op als een persoon geen plan heeft kan het hierdoor juist een plan gaan bedenken of aanzetten tot het bedenken van een plan. Een plan schrijft een persoon meestal niet op, dat zit in het hoofd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.