stress

1 Wat is het?

Stress kan slecht zijn voor het lichaam, maar dit is niet altijd het geval. Het ligt eraan welke vorm van stress u heeft. Er zijn twee soorten stress,namelijk negatieve en positieve stress. Bij beide vormen gaan veel personen eten of wel emotie eten. Bij negatieve stress is dit vaak met veel vet en/of suiker en bij positieve stress is dit meer noten of chips.

De negatieve stress is stress die u ervaart door drukte of het werk. De negatieve stress kan zorgen voor lichamelijke problematiek als dit enige tijd aanhoud. De stress zorgt voor negatieve gedachten, overprikkeling en minder positief gevoel. Hierdoor hebben personen vaker last van stemmingswisselingen en piekeren vaker. In deze stress blijft u vaak hangen, vaak onbewust.

De positieve stress komt vaak voor in de vorm van spanning bijvoorbeeld voor een voetbalwedstrijd. De positieve stress ontstaat meestal aan het begin van de wedstrijd en eindigt na de wedstrijd. Deze spanning is gezond voor het lichaam en kunt u ontladen bij een doelpunt.Na afloop voelt zich bij winst extra goed en blijft heel de dag vrolijk, bij verlies is de persoon teleurgesteld en somber en dit kan omslaan in negatief gedrag.

Het kan ook als een persoon erg toe leeft naar een leuk moment zoals een verjaardag of een vakantie. Deze stress zorgt voor een ontstress moment en u kunt herkennen aan meer nerveus of zenuwachtig gedrag.

Het nieuws kan een grote invloed hebben op uw gezondheid en op stress, angst of paniek. Zorg dat u weet welk nieuw voor u deze trigger zijn, zodat u deze zoveel mogelijk kunt vermijden voor een tijd. Het slechte nieuws neemt steeds meer toe en het is nog lastig dit nieuws te ontlopen. Dat het nieuws veel stress oplevert komt vaak doordat wij als burgers er weinig tot niks aan kunnen doen maar dat eigenlijk wel zouden willen. Zoals bij een natuurramp of bij vluchtelingen.

Mensen kunnen ziek worden van nieuws als ze het zelf hebben meegemaakt, maar ook als buitenstaander die het nieuws volgt. De mensen in Groningen hebben veel negatief meegemaakt de afgelopen jaren, door dit te volgen als buitenstaander, kan u er zo bij betrokken worden alsof u zelf in Groningen woont.

Mensen willen graag veiligheid, zekerheid en voorspelbaarheid. Wanneer er een ramp gebeurt is de volgende vraag wat kan er nog meer gebeuren of hoe gaat dit verder of wat is het volgende? Door deze vragen gaat de persoon meer piekeren en krijgt hier veel stress van. Hoe langer u erover na denkt hoe meer stress u krijgt en hoe slechter u gaat voelen door bijvoorbeeld veel hoofdpijn of misselijk.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.