Stress en trigger

Trigger

Probeer er achter te komen waar uw gezin zich zo druk over maakt en te letten op gedragsverandering hoe klein ook. Hoe eerder u achter de oorzaak van de stress bent, hoe eerder u een oplossing kunt vinden, hoe minder stress uw gezin heeft. Het kan uw gezin helpen zijn zorgen op te schrijven of te tekenen in een dagboek en deze daarna deze te bespreken. Een kind kan zich makkelijker duidelijk maken aan een hand van een tekening dan in spraak. Buig zoveel mogelijk negatieve gedachten of gevoelens om in in iets positiefs.

Leer de symptomen kennen door gebruik te maken van het trigger schema, stressschema, het algemeen schema en voor de gevoelens en gedachten het bg schema. Houd de schema’s dagelijks bij en vergelijk ze met elkaar zodat u kunt zien of u vorderingen maakt. Help zelf problemen op te lossen. Door het onderwerp stress te bespreken, kunt kijken waar er piek momenten zijn of door welke gebeurtenis de stress oploopt. Bedenk een manier bedenken om de stress hier weer onder controle te krijgen en probeer dit uit. Zo dat u en uw kind zelf kan ervaren of het voor werkt en wat er veranderd aan zou moet kunnen worden.

Stress management technieken oefenen met uw kind. Veel stress momenten van school zijn bekend zoals de start van het nieuwe schooljaar, rapport of schoolreisje. Probeer hier op tijd extra aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld zodra u weet waar uw kind heen gaat op schoolreisje, kunt u bijvoorbeeld dit al vast opzoeken op het internet dit al vast bekijken zodat u kind weet wat hem te wachten staat en minder stress ervaart tijdens de schoolreis. Door de stress te controleren heeft u een beter overzicht over een trigger die u stress kan geven, door een andere manier te bedenken om met de stress, om te gaan kunt u veel stress verminderen. Bedenk u wat u nodig heeft om minder stress te ervaren, als u het een cijfer mocht geven tussen 1-5 welk cijfer zou het dan zijn? En waarom dit cijfer en niet 1 lager of hoger?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.