Steeds meer mensen verliezen overzicht financiën door online rekeningen

Steeds meer mensen vinden het lastig om de financiële administratie online bij te houden en het overzicht te hebben over afgesloten abonnementen. Veel mensen vinden het lastig om het overzicht te houden online rekeningen. De doelgroepen die dit lastig vinden zijn vaak de jongeren en ouderen. Vaak is het verwarrend dat waar een rekening moet worden betaald of worden rekeningen sneller vergeten.

De financiële administratie is een van de belangrijkste dingen in het leven, de balans hierin vinden is erg belangrijk. Door de administratie regelmatig bij te houden en dit op vaste dagen in te plannen om de tijd ervoor te nemen, kunt u veel problematiek voor komen.

Maak een aparte mail aan voor financiën.

Online rekeningen kunnen binnenkomen via uw mail of in een gebruikersruimte op de website van het bedrijf. Op de financiële mail laat u alle rekeningen binnenkomen, zo heeft u altijd het overzicht welke rekeningen er al betaald zijn en welke nog moeten.

Zo komt u gewone post niet door de financiën, zo kunt u ze ook niet pronkgelijk weggooien. Vink de rekeningen aan die nog moet betalen als belangrijk, zo word de tekst dik en veranderd de kleur. Zo is het duidelijker dat deze nog betaald moet worden.

Zet bij het bedrijf altijd een email melding aan. Als er een nieuwe rekening is krijgt u een email, met een betalingsverzoek. Zo kunt u de rekeningen niet vergeten te betalen. Ook kunnen de rekeningen worden gesorteerd in aparte mappen, zodat het altijd overzichtelijk is. Maak voor elk bedrijf een aparte map. Zo heeft u direct het overzicht welke maanden er al zijn betaald en kunt u makkelijk een rekening terug vinden.

Hoeveel abonnementen heb ik?

Door dat veel digitaal gaat vergeten personen hoeveel abonnementen er zijn afgesloten en wat de kosten hiervan zijn. Hierdoor komen jongeren vaak niet uit met het inkomen en hebben vaker schulden en/of staan vaker rood. Door een automatisch incasso worden vaker de rekeningen vergeten en vaak is het inkomen al op en zijn er nog rekeningen over.

Personen zijn minder alert op de lopende abonnementen, omdat ze minder de rekening daadwerkelijk zien. Bij een rekening via de post zijn mensen zich meer bewust van de kosten dan als dit online gaat. Via de post worden personen er steeds aan herinnerd dat er moet worden betalen. Als de rekening via een gebruikersomgeving word de rekening vaker vergeten.

Maak een overzicht hoeveel abonnementen u heeft afgesloten en houd dit regelmatig bij. De kans bestaat dat u door een automatisch incasso vergeet tot wanneer een abonnement loopt. Door het bij te houden in een schrift heeft u altijd het overzicht van alle abonnementen die u heeft. Als u een abonnement afsluit schrijft u de datum van het verlopen op. Schrijf de datum 1 maand van te voren op zodat u nog een maand de tijd heeft om een besluit te nemen wat u wilt met dit abonnement. Zo bent u nooit te laat om op te zeggen of te verlengen.

Kunt u alle kosten wel betalen? Heeft u voldoende inkomen om dit maandelijks te betalen? Welke abonnementen heeft u echt nodig, welke zijn echt belangrijk? Breng het zoveel mogelijk terug naar de basis van een paar bedrijven. Hoe minder abonnementen u heeft hoe beter overzicht u heeft van de kosten. Is het nodig dat u dagelijks via de smartphone bereikbaar bent? Zo u dit kunnen veranderen in het bellen via de thuistelefoon met een onbeperkt abonnement? Zo u uw mobiel alleen buiten gebruiken voor nood gesprekken? Vind u het nodig om de gehele dag online te kunnen zijn buitenshuis?  Het internet via een computer is goedkoper als het bekijken via een smartphone.

Wanneer moet een rekening worden betaald?

Ouderen of mensen die niet zo thuis zijn in de digitale wereld vinden het lastig om de rekeningen op tijd te betalen of het overzicht te bewaren welke rekeningen wanneer moeten worden betaald. Er zijn verschillende mogelijkheden om het overzicht toch te behouden en het leren dit beter op orde te houden. Als u het echt moeilijk vind kunt u altijd hulp vragen van een budgetcoach of het volgen van een cursus.

Het overzicht houden van digitale rekeningen is minder lastig als u denk. Het heeft alles te maken met het plannen en het maken van overzichten in een schrift of via exel, zoals u vroeger zou doen met een papieren rekening. Het overzicht houden over uw online financiën is hetzelfde als per post.

De datums van een rekening blijven hetzelfde en de bedragen ook. Blijf de online rekeningen hetzelfde bijhouden als die via de post komen. Schrijf de datums van betaling van een rekening in een agenda. Door een budgetplan te maken heeft u het overzicht van uw vaste lasten en weet u of u moet besparen omdat de kosten te hoog of dat u uitkomt.

Betaal zoveel mogelijk de vaste lasten automatisch en controleer 1x per maand of deze rekeningen betaald zijn en zijn afgeschreven van uw rekening. Of maak een automatische betaling aan in uw internetbankieren. Door automatisch te betalen kunt u rekeningen niet vergeten, maar controleer altijd uw bankafschrift of het wel juist is afgeschreven.

Bij vele bedrijven is het mogelijk om aan te geven om een betaaldatum te kiezen, dat u het beste uit komt, dit kan bijvoorbeeld de dag na het storten van uw inkomsten. Door dit een dag later te plannen of 2 dagen later staat altijd het geld op de rekening en voorkomt u dat u een betalingsachterstand krijgt.

 

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.